Cea mai importantă schimbare pe platforma de vaccinare: opțiunile de care trebuie să afle toți românii care vor să se programeze

Cea mai importantă schimbare pe platforma de vaccinare: opțiunile de care trebuie să afle toți românii care vor să se programeze

A fost lansată harta interactivă a centrelor de vaccinare din România, pe tipuri de vaccin. Acum poți vizualiza informații esențiale despre campania de vaccinare, în timp real, datorită aplicației dezvoltate de STS și Comitetul de coordonare a campaniei de vaccinare din țara noastră.

„Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, prin prezentarea centrelor de vaccinare pe tipurile de vaccin administrate în România, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), cu suportul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), a devansat implementarea acestei funcționalități în platforma de programare. Astfel, la acest moment, a devenit activă harta centrelor pe tipuri de vaccin și este disponibilă pe site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare.”
CNCAV

Conform CNCAV, aici oamenii se pot informa cu privire la vaccinurile care sunt administrate de fiecare centru de vaccinare în parte, prezent pe platforma de vaccinare.

De asemenea, vizitatorii vot vedea numărul de persoane în așteptare pentru fiecare dintre cele trei vaccinuri avizate pentru administrare în țară noastră: Pfizer/BioNTech, Moderna și Oxford/AstraZeneca.

Totodată, afișarea centrelor poate fi sortată prin filtre, după județul dorit de persoana care efectuează căutarea.

Cel mai important aspect este acela că, la fiecare centru, sunt disponibile informații despre numărul de locuri rămase libere pentru vaccinare.

Nu în ultimul rând, oamenii își pot sorta centrele de vaccinare și în funcție de locația curentă a dispozitivului de pe care accesează harta. Dacă se află, spre exemplu, în Sectorul 5 al Capitalei, vor apărea la rezultatele căutării centre de vaccinare din zona respectivă.

România primește o nouă tranșă de vaccinuri

În data de 26 martie, România va primi o nouă tranșă de doze de vaccin livrată de compania Moderna. 162.000 de doze vor intra în țara noastră pe calea terestră.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: