17 mart. 2021 | 10:30

Cea mai importantă schimbare care îți ține copilul în siguranță, online: ce s-a întâmplat pe Instagram

ACTUALITATE
Cea mai importantă schimbare care îți ține copilul în siguranță, online: ce s-a întâmplat pe Instagram

Instagram a făcut progrese semnificative în ultima perioadă pentru a ține adulții departe de copii. Acum, va deveni și mai dificil ca fiul sau fiica ta să fie abordați de oameni cu intenții malițioase.

Prin cea mai recentă actualizare adusă Instagram, rețeaua socială nu va mai permite adulților să trimită mesaje adolescenților care nu-i urmăresc. În plus, dacă ai antecedente negative pe platforma online, nici măcar nu vei mai putea să găsești adolescenți.

Rețeaua socială încearcă să-și schimbe imaginea publică și să desființeze mitul că facilitează interacțiunea dintre minori și adulți cu intenții ticăloase. Pe lângă faptul că nu vei mai putea da mesaje celor sub 18 ani care nu te urmăresc, Instagram încearcă să aibă în vedere și faptul că foarte mulți copii mint în momentul în care își crează contul online. În cazul lor, o serie de algoritmi de inteligență artificială vor încerca să identifice vârsta adevărată din postări.

În plus, adolescenții vor primi un avertisment cu referire la persoana cu care interacționează, dacă respectivul a început să urmărească mai multe persoane sub 18 ani în ultima perioadă sau a trimis mai multe mesaje minorilor. Din acea notificare vei putea imediat să blochezi expeditorul, să-l raportezi la Instagram sau să impui alte restricții. Acest mecanism va fi introdus pe parcursul lunii martie în mai multe colțuri ale lumii, urmând ca la scurt timp după să fie disponibil global.

Din momentul în care un adult a dat dovadă de comportament ”dubios” în legătură cu minorii, Instagram îi va face mai dificilă interacțiunea cu alții adolescenți. Postările unor copii nu-i vor mai apărea la sugestii, în secțiunea explore și nici la Reels, alternativa la TikTok de la Facebook. Nici măcar comentariile lor la postări nu vor mai fi vizibile în majoritatea cazurilor.

Instagram își făcuse deja un obicei în cazul adolescenților de a încuraja crearea de conturi private pe rețeaua socială, dar acum a dus încurajările la un alt nivel. Mai multe detalii despre noile schimbări găsești în acest document online.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele