Cea mai ”ieftină” mașină electrică de la Mercedes, disponibilă în Europa: de ce este specială

Cea mai ”ieftină” mașină electrică de la Mercedes, disponibilă în Europa: de ce este specială

În cazul în care mai aveai vreun dubiu legat de faptul că mașinile electrice reprezintă viitorul, Mercedes Benz tocmai și-a lansat cel mai accesibil astfel de autoturism.

Mercedes Benz EQA este prima mașină electrică a nemților cu un preț de achiziție de sub 40.000 de euro. Aceasta a făcut subiectul mai multor speculații de când a fost dezvăluită la finele anului trecut, sub forma unui teaser. Acum, toate particularitățile aferente bolidului au fost confirmate oficial.

Mercedes EQA este cel mai nou membru al familiei de mașini electrice din companie. Are un acumulator de 66,5 kWh și o autonomie specificată de aproximativ 480 de kilometri departe de priză.

Ca plasare în piață, noul EQA joacă în aceeași ligă cu Hyunday Kona EV, acela fiind dotat cu o baterie de 64 kWh. Restul specificațiilor sunt de asemenea din același spectru. Mercedes are un motor de 188 cai putere, în timp ce creația Hyundai sare la 201 cai putere. Diferența este că nemții promit să ofere EQA în mai multe variante de motorizare, cu până la 268 de cai putere.

În rest EQA este departe de a fi o mașină de curse. Aceasta accelerează de la 0 la 100 Km/h în doar 8,9 secunde, în timp ce viteza maximă este de 160 Kmph. Prima variantă disponibilă are doar tracțiune pe față, dar ar trebui să nu dureze mult până când Mercedes va oferi și o iterație cu tracțiune integrală.

În ceea ce privește tehnologia din spate, Mercedes Benz EQ va integra a doua generație a sistemului de infotainment MBUX cu o interfață complet digitală ce poate fi controlată cu ajutorul vocii. În funcție de buget, cumpărătorii pot opta pentru două ecrane de 7,25 inci, pentru instrumentele de bord și zona de infotainment. Alternativa este un set de două sisteme de 10,25 inci.

Noua mașină este capabilă să aleagă cea mai rapidă rută între două puncte, luând în calcul vremea probabilă, timpul de încărcare, traficul și obiceiurile tale de condus. Este capabilă să frâneze automat în situații deosebite și te ajută să ții banda cu un efort minim din partea ta.

Mercedes Benz EQA 2

Citește și: