30 mart. 2021 | 07:00

Ce se întâmplă cu restricțiile din România: Arafat a făcut anunțul care i-a uimit pe protestatari

ACTUALITATE
Ce se întâmplă cu restricțiile din România: Arafat a făcut anunțul care i-a uimit pe protestatari

Aseară, în mai multe orașe mari din România, au fost organizate proteste împotriva restricțiilor impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus. O reacție oficială la aceste proteste nu a întârziat să apară din partea lui Raed Arafat.

Șeful DSU a fost aspru criticat în contextul protestelor din ultimele zile împotriva restricțiilor stabilite de autoritățile de la București. ”Arafat, judecat pentru cei legați de pat”, au strigat unii manifestanți din Piața Victoriei seara trecută.

De partea cealaltă a baricadei, Raed Arafat nu s-a arătat sensibilizat la niciun nivel de proteste și a adresat un mesaj sincer participanților, printr-o intervenție la Digi 24. Oficialul a spus că cei care protestează față de noile restricții trebuie să-și probeze punctele de vedere, comentând că „realitatea este alta din punct de vedere al pandemiei”.

În cadrul aceleiași intervenții, oficialul și-a argumentat poziția recentă pe acest subiect prin intermediul mai multor grafice privind evoluția cazurilor de Covid din ultimele două luni.

”Dacă luăm cazurile active 77.082 cazuri. Unde eram în 5-6 martie: la 47.000. În 28 feb – 41.000. La 34.000 am ajuns la 4 februarie. Azi suntem mai mult decât dublat ca şi cazuri şi poate lua o tendinţă de creştere dacă nu respectăm regulile”, a mai afirmat Arafat. ”Cei care urlă și nu le plac măsurile să ne spună cum văd ei lucrurile”, a adăugat şeful DSU.

Nu a ezitat să afirme că toate restricțiile impuse în această perioadă nu sunt sub nicio formă permanente, ci temporare. În plus, a profitat de ocazia pentru a aminti românilor că propunerile experților într-un context epidemiologic atât de grav, precum cel din România de la această oră, au fost mult mai dure. „Propunerea experților a fost ora 14 magazinele (să fie închise-n.r.), 18 acasă”, a spus Arafat.

Toate protestele din ultimele zile au fost organizate de AUR, iar la manifestațiile din București a participat și George Simion, liderul grupării politice. Senatoarea Diana Șoșoacă și-a făcut de asemenea simțită prezența, deși nu mai este în același partid.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele