Ce se întâmplă cu prețul la curent, dacă nu ai schimbat nimic la abonament: anunțul Electrica

Ce se întâmplă cu prețul la curent, dacă nu ai schimbat nimic la abonament: anunțul Electrica

Electrica Furnizare este unul dintre cei importanți furnizori de energie electrică din România și tocmai a venit cu anunț important pentru cei care nu au intrat în piața concurențială.

De la 1 ianuarie 2021, majoritatea românilor ar fi trebuit să opteze pentru un nou furnizor de energie electrică, odată cu liberalizarea pieței din România. Pentru că procesul nu era obligatoriu, mulți români nu au transformat acel proces într-o prioritate și, deseori, au ajuns să plătească bani în plus. Creșterea medie la nivel național este de aproximativ 26% pentru facturile românilor.

Electrica Furnizare încearcă însă, de una singură, să desființeze mitul facturii mai mari la curent pentru cei care nu au schimbat nimic la abonament. Deși s-ar putea să obții un preț mai mic în altă parte, operatorul de energie electrică vine și el cu o veste bună. Vei plăti cu aproximativ un ban mai puțin pe kWh, pentru că vei fi trecut automat la planul tarifar Stabil 30.

Dacă vrei să vezi și celelalte oferte puse la dispoziție de Electrica Furnizare, pe lângă Stabil 30 care se activează automat, poți folosi această adresă. Tot acolo, găsești informații legate de modul în care poți face tranziția la un nou plan tarifar.

Revenind însă la anunțul Electrica, este important de reținut că vizează aproximativ 3 milioane de clienți din România. Cam atâția oameni au refuzat să treacă la piața concurențială de energie și, implicit, au rămas la serviciul universal. Toți aceștia vor trece la abonamentul Stabil 30. În același timp, compania acordă clienților termenul de 31 august până la care se acordă discountul între cea mai bună ofertă concurențială și prețul de serviciu universal. Asta dacă, evident, ei nu vor alege o altă ofertă concurențială a companiei.

Punctual, prețul energiei active din oferta Stabil 30 este de 0,324 lei/kWh, valabil pentru toate cele trei zone de rețea ale Electrica. Pentru comparație, prețul de serviciu universal, doar pentru componenta de energie activă, este de 0,337 lei pentru Muntenia Nord, 0,336 lei pentru Transilvania Sud, și 0,332 lei pentru Muntenia Nord. În final, pentru o factură medie de aproximativ 100 kWh pe lună, câștigi un leu.