Ce s-a întâmplat cu WhatsApp în primele minute din acest an. Toți utilizatorii trebuie să știe

Ce s-a întâmplat cu WhatsApp în primele minute din acest an. Toți utilizatorii trebuie să știe

WhatsApp a profitat din plin de sărbătorile altfel, iar asta se vede în cifre.

WhatsApp e una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie și oferă, de ceva vreme, și posibilitatea de a efectua apeluri video și audio cu cei pe care-i cunoști. E, așadar, chiar o alternativă la Zoom, aplicație a cărei popularitate a crescut puternic în pandemie.

Cum sărăbătorile de anul acesta au fost altfel, mulți au petrecut Crăciunul și Revelionul în propriile case. Dar, pentru a ține legătura cu cei dragi, au apelat inclusiv la astfel de soluții digitale. Una dintre ele a fost chiar WhatsApp, care a înregistrat cifre record în noaptea de Revelion.

Datele companiei arată că peste 1,4 miliarde de apeluri au fost realizate prin aplicație, în întreaga lume, în noaptea dintre ani.

WhatsApp, trafic record de Revelion

În contextul pandemiei, multe platforme și aplicații de mesagerie au crescut puternic. Iar Facebook are, pe lângă compania-mamă, Instagram și WhatsApp în portofoliu, ceea ce înseamnă surse de trafic consistente. WhatsApp are, spre exemplu, peste două miliarde de utilizatori la nivel mondial, iar în noaptea de Revelion a înregistrat nu mai puțin de 1,4 miliarde de apeluri audio și video.

Potrivit Facebook, e o creștere cu peste 50% față de anul anterior. Americanii intuiau acest lucru așa că s-au pregătit ca atare. Infrastructura a fost îmbunătățită, tocmai pentru ca serverele să nu cedeze sub presiunea utilizării masive, a numărului mare de apeluri audio/video realizate.

La fel de solicitate au fost și Facebook și Instagram. Cele două aplicații au înregistrat peste 55 de milioane de transmisiuni live pe Instagram și Facebook. Și, ținând cont că nimeni nu s-a plâns de faptul că aceste aplicații n-au funcționat, se pare că cei de la Facebook și-au făcut bine treaba. Infrastructura a rezistat, iar cei care s-au aflat la distanță au reușit să ia legătura unii cu alții fără probleme.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: