Ce mai cumpără bogătașii lumii, în plină pandemie. 4 milioane de euro pentru noul Bugatti

Ce mai cumpără bogătașii lumii, în plină pandemie. 4 milioane de euro pentru noul Bugatti

Compania auto Bugatti tocmai a anunțat că spectaculosul său bolid de lux – Bolide – va fi produs în serie limitată. Prețul unei astfel mașini ajunge la patru milioane de euro.

„Bolide a generat un mare entuziasm și intrigi anul trecut. În urma prezentării sale, un număr semnificativ de entuziaști și colecționari ne-au cerut să dezvoltăm experimentul Bolide ca vehicul de producție. Am fost absolut uimit de reacțiile și feedback-ul clienților din întreaga lume ”, explică Stephan Winkelmann, președintele Bugatti.

Doar 40 de clienți din întreaga lume vor putea cumpăra mașina

Potrivit anunțului președintelui Bugatti, Bolide va fi produs în serie limitată. Doar 40 de norocoși din întreaga lume vor putea să cumpere mașina, pentru prețul de patru milioane de euro.

„40 de clienți posibilitatea de a experimenta acest vehicul incredibil”, a mai spus oficialul companiei constructoare de mașini de lux.

Designerii și inginerii Bugatti perfecționează în prezent aerodinamica și manevrabilitatea și dezvoltă Bolide în conformitate cu standardele internaționale de siguranță FIA. Pentru a garanta siguranța maximă și confortul suficient în timpul experienței de conducere pure, Bugatti a dezvoltat o serie de componente noi.

Caracteristicile de siguranță includ compatibilitatea sistemului HANS, un sistem automat de stingere a incendiilor, realimentarea sub presiune cu o vezică de combustibil, blocarea centrală a roților și un sistem de centuri de siguranță în șase puncte.

Important de menționat este că Bugatti Bolide nu va putea fi utilizat pe șosele, ci doar pe circuite.

„Siguranța clienților este întotdeauna prioritatea noastră principală. Prin urmare, am decis să le oferim zile exclusive de pistă pentru a garanta un mediu sigur în orice moment și pentru a arăta treptat clienților performanța uluitoare a Bolide”, a explicat Stephan Winkelmann.

Cu o greutate totală de doar 1.450 kg, Bugatti Bolide va avea un raport greutate/putere fenomenal de 0,9 kg/CP.

Bolide se poate mândri cu un motor W16 de 8.0 litri, mai spun reprezentanții companiei.

Designul modelului Bolide urmează abordarea minimalistă a filosofiei stilului Bugatti de „forma urmează performanței” și se bazează în plus pe o abordare constructivă ușoară fără compromisuri. Experții în industria auto spun că acesta aduce un omagiu gloriosului trecut al automobilului din anii 1920.

Numeroasele conducte de aer și partea frontală delicată amintesc mai mult de mașinile de Formula 1 sofisticate din punct de vedere aerodinamic decât de o mașină hipersport.