13 sept. 2021 | 12:58

Ce loc de muncă poți avea în România, la privat, pe 3.500 de euro lunar

ACTUALITATE
Ce loc de muncă poți avea în România, la privat, pe 3.500 de euro lunar

Știm cu toții faptul că forța de muncă din România nu este remunerată la nivelul țărilor din Vestul Europei. La noi, salariile sunt mici, în aproape toate domeniile de activitate, în special în sectorul privat. Totuși, există anumite joburi foarte bine plătite, iar unii angajați ajung la salarii de 3.500 de euro pe lună.

În cadrul unei analize Ora de Profit.ro., in care s-au folosit datele furnizate pe platforma de recrutare BestJobs, se pare că jobul cel mai bine plătit al săptămânii face parte din domeniul IT.

De altfel, IT-iștii sunt în continuare, în general, angajații care beneficiază de cele mai generoase salarii de pe piața muncii private din România, dar și de un regim fiscal avantajos. Autoritățile investesc și încurajează astfel dezvoltarea sectorului IT, care poate contribui decisiv la evoluția economică a României și la digitalizarea ei.

Ce poți face în Romania, pentru un salariu de 3.500 de euro

Astfel, cel mai bine plătit job al săptămânii face parte din acest domeniu, dar pentru cei 3.500 de euro pe lună, angajatul trebuie să îndeplinească niște criterii elementare, care să aducă performanță și plus valoare companiei respective. De exemplu, e nevoie de o experiență de cel puțin cinci ani. Domeniul în care experiența este relevantă este software-ul.

Dacă zona de IT nu te pasionează, nu te pricepi și nu ai studii sau experiență în domeniu, nu trebuie să renunți la ideea de a câștiga bine. Există și alte joburi pentru care angajatorii publică salarii atractive.

De exemplu, te poți orienta către o carieră în domeniul sanitar. Aici ai nevoie de studii de specialitate în domeniu, însă poți opta pentru vânzări. În vânzări, în general, studiile nu sunt necesare, decât poate pentru a ocupa anumite funcții de conducere. Dar dacă ai abilitatea de a comunica eficient, de a fi persuasiv, implicat și ambițios, poți reuși într-un astfel de domeniu, unde salariile sunt mai mici decât în IT, dar diferențele nu sunt uriașe.

Dacă ești dispus să te muți într-un alt oraș pentru a avea mai multe șanse de angajare, atunci ai face bine să alegi Capitala, dar există și alte zone foarte bune pentru a te dezvolta din punct de vedere profesional. Cele mai recente analize de piață scot la iveală faptul că cea mai mare ofertă de locuri de muncă este în București, Timișoara, Cluj-Napoca, Bașov și Iași.