Ce job trebuie să ai în România, dacă vrei să câștigi sute de mii de lei pe an

Ce job trebuie să ai în România, dacă vrei să câștigi sute de mii de lei pe an

Există meserii în România pentru care banii sunt ultima problemă, chiar dacă vorbim despre sectorul privat. Angajații sunt plătiți regește, iar sumele ajung chiar și la câteva sute de mii de lei pe an.

Institutul Național de Statistică tocmai a întocmit un clasament al celor mai bine plătite joburi din țara noastră. De la experții Institutului aflăm că, în România, cele mai mari salarii din sectorul privat ajung la angajații din industria traficului aerian. Pentru un astfel de job, angajatul poate primi până la 571 de mii de lei pe an.

IT-iștii nu au cele mai mari salarii din România, dar sunt foarte aproape

Pe locul al doilea regăsim, evident, angajații din domeniul IT, cu salarii anuale de 113 mii de lei pe an.

În continuare, locul al treilea al clasamentului celor mai bine plătite joburi din Romania, e ocupat de experții în ingineria aerospațială, cu 111 mii de lei pe an.

De venituri mari se bucură si angajații băncilor, ale căror venituri ajung la 140.000 de lei pe an, dar și medicii primari, cu venituri anuale de 150.000 de lei.

Clasamentul celor mai bănoase joburi din țară nu se termină aici. Lista continuă cu avocaţii companii multinaţionale, care se bucură de un venit anual de 175.000 de lei.

Deși în aceste domenii vorbim despre sume colosale, realitatea de pe piața muncii din România este cu totul alta.

Conform datelor oficiale ale Institutului Național de Statistică, salariul minim net pe economie este de aproximativ 1.400 de lei în țara noastră. Îți amintesc faptul că, de la 1 ianuarie 2021, salariul minim brut s-a majorat la 2.230 de lei lunar, de la 2.080 de lei. Aceasta înseamnă o creştere a salariului minim net cu 83 de lei, de la 1.263 de lei, la 1.346 de lei.

De altfel, nici salariul mediu net pe țară nu ajunge la o sumă impresionantă, acesta fiind de circa 3.500 de lei.

Citește și: