26 dec. 2021 | 08:00

Ce ființă deține cele mai multe picioare. Oamenii de știință au descoperit un animal uluitor

ACTUALITATE
Ce ființă deține cele mai multe picioare. Oamenii de știință au descoperit un animal uluitor

A fost descoperit animalul cu cele mai multe picioare din lume: un miriapod fără ochi care măsoară o lungime de sub 10 cm.

Specia nou descoperită a fost numită „Eumillipes persephone”, numele acesteia traducându-se prin „miriapod adevărat” are nici mai mult, nici mai puțin de 1.000 de picioare. Până acum, recordul era deținut de un alt miroapod, ce are în jur de 750.

fiinta-cele-mai-multe-picioare

Australia bifează încă un record: ființa cu cele mai multe picioare din lume

„Eumillipes persephone” se găsește, unde altundeva dacă nu în Australia, iar corpul său nu măsoară mai mult de 10 cm lungime. Poate fi găsit la o adâncime de peste 60 m, locuind în orificii miniere de foraj. În zona de vest a Australiei există foarte multe mine de exploatare. În cadrul acestora au fost făcute multe găuri, astfel că locurile acestea devin perfecte pentru specialiștii în căutare de noi și noi specii.

Chiar și așa, pasionații de mediu sunt de părere că prezența numeroaselor mine ar putea periclita ecosistemul multor animale, așa că au cerut închiderea lor, din motive evidente.

Se știe deja că în Australia pot fi găsite cele mai ciudate animale de pe fața pământului, acest continent fiind asemănat, de cele mai multe ori, cu o lume extraterestră. Așadar, nu ne mirăm că acest miriapod a fost găsit aici, și nu în altă parte a Globului.

Se crede că majoritatea miriapodelor se nasc cu 8 picioare, însă în timp acestea se înmulțesc, întrucât pielea crește în dimensiune și, odată cu asta, se adaugă membre suplimentare pentru ca ființa să se poată deplasa. De asemenea, numărul impresionant de picioare ar mai putea să sugereze faptul că vorbim despre un miriapod mult mai în vârstă decât restul rudelor sale.

În mod cert, omenirea mai are încă de descoperit o mulțime de detalii despre lumea înconjurătoare. Se bănuiește că, în realitate, nu am ști nici măcar jumătate din secretele planetei pe care trăim.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele