Ce fel de probleme are astăzi o Dacia 1310 fabricată în anul 1986. VIDEO

Ce fel de probleme are astăzi o Dacia 1310 fabricată în anul 1986. VIDEO

Dacia 1310 e unul dintre modelele emblematice ale constructorului de la Mioveni. Iată cum arată azi o astfel de mașină fabricată în 1968.

Dacia 1310 e un model care a fost fabricat în urmă cu mai bine de jumătate de secol și încă mai iese pe străzi. Există câteva modele care au ajuns la colecționari, iar aceștia se încăpățânează să le păstreze în stare bună.

În caz că nu cunoști istoria acestui model, atunci trebuie să știi că Dacia 1310 a fost succesorul modelului 1300, mașina construită în colaborare cu cei de la Renault. După ce parteneriatul cu francezii a încetat, în anul 1978, Dacia a prezentat o nouă versiune a modelului 1300 la Salonul Auto de la București în 1979. În 1982, numele noului model a fost schimbat în Dacia 1310.

Ce probleme are o Dacia 1310 din 1986

În videoul de mai jos o să vezi cum se repară o Dacia 1310 cu probleme. Cel care o deține susține că mașina nu mai pornea, deși schimbase trei electromotoare până să decidă să o aducă la un service specializat.

Problema e că multe dintre piese nu se mai găsesc, așa că pentru mecanici a reprezentat o adevărată provocare. Electromotorul a fost reparat, dar următoarea problemă era coroana volantului.

Clientul care a adus mașină la service a mai adăugat că vrea să schimbe și kitul de ambreiaj, dar și planetarele automobilului. Odată rezolvate aceste probleme, totul ar trebui să fie în regulă.

Colecționarii care dețin mașini vechi fac tot posibilul pentru a le păstra în stare exemplară. Merg des la service-uri specializare, iar astfel de mașini sunt rulate numai la evenimente speciale – precum întâlnirile celor care dețin asemenea piese de muzeu.

La vremea apariției modelului, Dacia 1310 a fost și subiectul câtorva experimente.

Unul dintre proprietari, spre exemplu, a transformat o Dacia 1310 într-una decapotabilă. Nu este pentru prima dată când este surprinsă în imagini o astfel de Dacie modificată. Un astfel de experiment arată cam așa:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: