Ce este Savoy Ballroom, locația încărcată de istorie pe care Google o celebrează cu un joc captivant

Ce este Savoy Ballroom, locația încărcată de istorie pe care Google o celebrează cu un joc captivant

De obicei, prin intermediul Google Doodle, compania americană celebrează momente istorice sau personalități populare la nivel global. De această dată, a făcut însă o excepție și a ales să creeze un joc pentru Savoy Ballroom.

Noul Google Doodle pe care îl găsești pe pagina principală a motorului de căutare este o referință la o locație foarte importantă de divertisment din New York. Savoy Ballroom s-a deschis pe 12 martie 1926 și, deși nu a fost prima locație dedicată dansului din orașul american, aceasta a rămas ca fiind specială din mai multe puncte de vedere. Era incredibil de spațioasă, luxoasă și, din mai multe puncte de vedere, diferită de orice altceva se realizase până la acea oră în acest domeniu.

O altă particularitate incredibilă pentru perioada interbelică a ținut de locație. S-a deschis în Harlem, un cartier predominant de culoare. Cu toate acestea, puteau merge în egală măsură persoane albe sau african-americani. Astfel, Savoy Ballroom a devenit unul dintre primele spații care integra ambele rase, într-o perioadă în care segregarea era în floare în Statele Unite ale Americii, iar politica de nediscriminare părea o imposibilitate.

La scurt timp după deschidere, Savoy Ballroom a devenit unul dintre cele mai renumite și populare locuri din New York. Locația era construită în jurul genului de muzică swing, iar acolo au fost inventate unele dintre cele mai populare mișcări sau stiluri de dans, precum Lindy Hop. Tot de acolo a fost inspirat numele formației Whitey`s Lindy Hoppers.

Din păcate, lecția de istorie a fost distrusă după aproximativ 30 de ani. În 1958 clădirea în care era găzduit clubul a fost demolată, ducându-se cu ea o parte importantă din istoria culturală a cartierului Harlem din New York. Motivul pentru care Google a decis să celebreze Savoy Ballroom pe 26 mai are legătură cu faptul că, la această dată în 2002, doi membri ai Whitey`s Lindy Hoppers au pus o placă comemorativă în locul unde, acum aproape 100 de ani se afla intrarea în club.

Citește și: