Ce este Hominizi Turkana și de ce ar fi bine să-l ”cunoști”- precursorul omului este celebrat de Google

Ce este Hominizi Turkana și de ce ar fi bine să-l ”cunoști”- precursorul omului este celebrat de Google

Hominizi Turkana face subiectul celei mai recente lecții de istorie de la Google. Precursorul omului modern se află în spatele celui mai nou doodle al gigantului din Mountain View ca noi să ne cunoaștem un pic mai bine evoluția.

Dacă este prima oară când auzi de Hominizi Turkana, ar fi bine să ai în vedere că aceste ființe cu trăsături umane au o vechime de câteva milioane de ani și au fost descoperite în jurul lacului Turkana din Kenya, Africa. Mai mulți oameni de știință sunt de părere că acea regiune din Kenya ar trebui percepută ca fiind leagănul civilizației umane. Nu este o surpriză că Google a decis să-i celebreze.

Hominizi Turkana: când au fost descoperiți

În 1995, Meave Leakey și echipa sa au făcut o descoperire foarte importantă pentru înțelegerea mult mai corectă și completă a evoluției speciei umane. Totul s-a petrecut în preajma Lacului Turkana din Kenya. În urma unor cercetări atente, oamenii de știință și-au dat seama că este vorba de un exemplar de Australopithecus anamensis.

Deși, la prima vedere, ai crede că au mai fost descoperite multe alte creaturi bipede de-a lungul istoriei și ai avea dreptate, acestea sunt semnificativ mai relevante pentru că au oferit o perspectivă complet nouă asupra momentului în care a apărut bipedismul, când ființele umanoide au început să meargă în două picioare.

Datorită Hominizi Turkana, știm că oamenii au început că meargă în două picioare în urmă cu 4,2 milioane de ani, cu vreo jumătate de milion de ani înainte decât se credea inițial.

Ca referință, aceasta nu a fost prima descoperire paleo antropologică majoră de la lacul Turkana. În 1972, Bernard Ngenyeo, coleg cu Richard și Meave Leakey, a descoperit fosila unui Homo habilis, care avea o vechime de aproximativ 1,9 milioane de ani. În 1984, echipa Leakey a găsit un schelet fosilizat aproape complet, datat cu aproximativ 1,5 milioane de ani în urmă. Acesta a fost identificat ca un Homo erectus și a rămas în istorie sub numele de ”băiatul Turkana”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: