Câți români folosesc servicii de streaming TV prin internet: încă o realitate tristă din România

Câți români folosesc servicii de streaming TV prin internet: încă o realitate tristă din România

În Uniunea Europeană, anul trecut, o mare parte din populația care a consumat internet a apelat la servici de streaming TV. În ceea ce privește România lucrurile stau diferit.

Se pare că, avem cea mai redusă rată de utilizare a serviciilor de streaming TV pe internet. Așa arată un studiu recent care ne clasează, din nou, în coada clasamentului din Europa.

În Uniunea Europeană, 74% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 16 și 74 de ani care au utilizat internetul în precedentele trei luni au vizionat servicii de streaming TV sau redare video prin internet. Conform datelor furnizate România are un procent redus de persoane care utilizează un astfel de serviciu.

Oficiul European pentru Statistică ne indică țările care au un procent ridicat de vizionări utilizând servicii de streaming sau redare video pe internet. Țările cu procentul cel mai mare sunt Olanda și Cipru, acestea având 95%. După ele urmează Malta care deține un procent de 93% de persoane care utilizează astfel de servicii.

Potrivit unui sondaj efectuat în 2020, în Uniunea Europeană, pe un eșantion cuprins între vârsta de 16 și 74 de ani, dintre cei care utilizau internetul, s-au constata o serie de lucruri. Astfel , 75% din ei au citit site-uri de știri, ziare și reviste online. Au ascultat muzică 61% și au jucat sau au descărcat jocuri 34%.

În ceea ce privește categoria de populație care au jucat sau descărcat jocuri, cei care au făcut acest lucru mai mult sunt Olanda cu 56%, urmată de Malta și Danemarca ambele cu 47%.

Unde se află România?

La serviciile de streaming TV pe internet suntem în coada clasamentului alături de Bulgaria care a înregistrat și ea un procent de 44%. La jocuri online și descărcări de jocuri suntem, la fel printre ultimii din clasamentul european. La această categorie România alături de Irlanda are 26%. Ele sunt urmate de Bulgaria și Polonia cu un procent de 20%.

Așadar românii nu par să fie consumatori de servicii pe internet. Statisticile ne confirmă acest lucru încă o dată.