Câte modele Dacia Spring vor ajunge la clienți: cifrele oficiale, făcute publice de constructor

Câte modele Dacia Spring vor ajunge la clienți: cifrele oficiale, făcute publice de constructor

Dacia Spring e primul model electric al constructorului de la Mioveni. Și în România, interesul a fost uriaș.

Dacia a început deja să livreze primele modele Spring pe piețele europene, dar comenzile făcute din România nu au fost deocamdată onorate. Se va întâmpla, însă, din luna septembrie, dar doar pentru cei mai norocoși. E posibil ca unii clienți din România să aștepte și până în ianuarie anul viitor.

Producătorul auto se lăuda că interesul a fost uriaș și că, atunci când s-a dat startul precomenzilor, existau deja mii de solicitări pentru prima electrică. Acum, a venit și cu numărul oficial: nu mai puțin de 15.000 de modele Spring vor ajunge, într-o primă fază, la clienți.

15.000 de modele Dacia Spring, pregătite pentru livrare

Constructorul susține că primele livrări vor începe în luna septembrie.

“Dacia Spring, automobilul electric accesibil, a demarat în forţă, cu peste 15.000 de comenzi plasate deja pentru livrare în toamnă. Dacia continuă cu reînnoirea întregii sale flote: după noul Sandero şi Logan la finele lui 2020, noul Duster a fost dezvăluit în luna iunie 2021 iar marca va prezenta un nou model de familie cu 7 locuri la salonul auto de la München din luna septembrie”, a informat Renault, grupul auto francez.

Dintre acestea, câteva mii sunt pregătite și pentru România. Precomenzile efectuate se ridicau la peste 6.000 pentru piața din România, în ciuda problemelor apărute pe parcurs. Nu e clar câți s-au mai dovedit răbădători să aștepte între timp, dar numărul lor rămâne, cel mai probabil, de ordinul miilor.

Cum stă Renault după primele 6 luni din 2021

Pe de altă parte, grupul auto francez Renault și-a prezentat bilanțul pe primele șase luni. A raportat o creştere de 18,7% a vânzărilor în primul semestru al acestui an, în timp ce vânzările de automobile marca Dacia au crescut cu 24,5%.

Vânzările au fost impulsionate de noul Sandero, care a fost cel mai bine vândut model de pe piaţa de retail din Europa.

“Într-un mediu care este perturbat în continuare de pandemia de COVID-19, Renault Group a vândut 1,422 milioane de vehicule în prima jumătate a lui 2021, în creştere cu 18,7% comparativ cu 2020, dar cu 24,2% mai puţin decât în prima jumătate a lui 2019“, a informat proprietarul Dacia într-un comunicat de presă.

Directorul de vânzări de la marca Renault, Fabrice Cambolive, a subliniat că modele precum versiunea hibridă a Clio se vând bine, ceea ce permit grupului să facă progrese în termeni de preţ.

În prima jumătate a acestui an, vânzările de automobile marca Renault au crescut cu 18,5% până la 901.500 de unităţi. Cambolive a spus că este greu de evaluat impactul crizei semiconductorilor asupra vânzărilor realizate până acum.

Vânzările de automobile marca Dacia au crescut cu 24,5% până la 262.814 unităţi.

Citește și: