Cât o ceașcă de cafea, dar face minuni: proiectorul portabil care funcționează ca boxă sună bine

Cât o ceașcă de cafea, dar face minuni: proiectorul portabil care funcționează ca boxă sună bine

ZenBeam Late este cel mai nou proiector de la ASUS. Dezvăluit în cadrul CES 2021, gadgetul este cât o ceașcă de cafea, de aici și numele ghiduș.

În fuga după gadgeturi multifuncționale, portabile și cât se poate de deștepte, ASUS a decis să integreze mai multe funcții importante într-un dispozitiv un pic mai mare decât o ceașcă de cafea. Acoperit cu un fel de stofă pentru a facilita o manipulare facilă, ZenBeam Latte este, în primul rând, un proiector și o boxă portabilă.

Partea de sonorizare este asigurată în colaborare cu Harman Kardon și promite să emită 10W de experiență audio atât dintr-o sursă Bluetooth, cât și din semnalul proiectat. Pentru context, s-ar putea să sune cam de cinci ori mai tare decât un telefon foarte bun.

În ceea ce privește funcția de proiecție, în condiții de lumină scăzută sau în beznă, ar trebui să se vadă absolut impecabil. În lumină naturală, cei 300 de lumeni sunt departe de a fi suficienți. Pe de altă parte, este lăudabil faptul că obții o imagine proiectată între 40 și 120 de inci, diagonală.

Autonomia este de 3 ore pentru streaming video și 12 ore pentru streaming audio. Cu alte cuvinte, ar trebui să te poți uita departe de priză la majoritatea filmelor pe care le ai în minte. Cu un pic de efort, este posibil să strecori chiar și două pelicule în cele trei ore de autonomie.

Pentru că suntem în 2021, nu puteau lipsi niște aplicații native care să faciliteze streamingul. Acestea din urmă sunt disponibile pentru descărcare prin platforma Aptoide TV. Dacă te încântă acest aspect, îți poți oglindi și conținutul de pe smartphone prin proiector, dar nu este foarte clar tehnologia prin care se va realiza asta. Ar putea fi vorba de Miracast, Chromecast sau AirPlay. Prețul de achiziție este necunoscut, dar ar trebui să ajungă în magazine în al doilea trimestru al acestui an.

Citește și: