”Căsătorește-te într-un supermaket”, campania virală care evidențiază absurdul restricțiilor din pandemie

”Căsătorește-te într-un supermaket”, campania virală care evidențiază absurdul restricțiilor din pandemie

Domeniul HoReCa a ajuns la capătul răbdărilor, iar orice altă formă de protest a eșuat până la această oră. Cu un pic de noroc, noua campanie virală ”Căsătorește-te într-un supermarket va funcționa”.

În speranța că protestul lor creativ va atrage atenția asupra absurdului restricțiilor aplicate asupra sectorului HoReCa din România, un grup de lucrători din HoReCa și organizatori de evenimente din municipiul Sfântul Gheorghe au făcut un nuntă într-un supermarket. Imediat după eveniment, imaginile postat sub egida titlului ”Căsătorește-te într-un supermarket” s-au viralizat.

Este important de reținut că nunta a fost o înscenare și nu a fost o nuntă adevărată, dar nu este deloc exclus ca proiectul să dea idei celor care își doresc neapărat să facă nuntă în perioada următoare cu mai mult de câteva persoane sau zeci de persoane. În final, este cât se poate de legal ca sute sau mii de oameni să se afle în același timp într-un supermarket sau hypermarket, în timp ce în majoritatea restaurantelor din România nici măcar nu ai voie să intri, cu atât mai puțin să faci evenimente.

Pozele au fost însoțite de un mesaj cât se poate de clar. „Căsătoreşte-te într-un supermarket. Acolo ai voie. Dacă vrei să-ţi uneşti destinul cu partenerul tău de viaţă nu o poţi face la restaurante sau în sălile special amenajate pentru asta, deoarece sunt închise, iar organizarea de evenimente este interzisă. Cu toate acestea, poţi face oricând acest lucru în orice centru comercial, respectând un set minim de măsuri epidemiologice. Am dovedit noi că se poate. Acolo orice se poate. Am organizat o nuntă într-un centru comercial din Sfântu Gheorghe cu tot ce trebuie: mireasă, mire, preot, martori şi fotograf, în plus, ne-am ales şi cu o mulţime de invitaţi.

Muzică nu am cerut, dar am primit. Menţionăm că această reprezentaţie a comunităţii noastre nu a fost îndreptată împotriva centrelor comerciale, ci mai degrabă a avut scopul de a atrage atenţia asupra nedreptăţilor şi inegalităţilor din sistem. Te poţi cununa într-un supermarket, dar ar fi mai bine şi mai frumos să faci acest lucru în spaţiile în care toate condiţiile sunt perfecte pentru acest eveniment extraordinar. Sperăm că ordinea poate fi restabilită cât mai curând posibil şi că putem primi atât cuplurile îndrăgostite, cât şi pe cei îndrăgostiţi de gusturile bune”, se arată într-o postare apărută pe paginile de socializare ale mai multor localuri din Sfântu Gheorghe.

Dacă mai era vreo surpriză pentru cineva, unul dintre inițiatorii proiectului a atras din nou atenția, pentru Agerpres, asupra dezastrului din HoReCa.”A fost un protest, nu a fost o nuntă reală, dar noi, cei din aceste domenii, nu am putut lucra în timpul pandemiei şi ne-am gândit ce putem face, pentru că într-un mall sau supermarket pot intra 3.000-4.000 de oameni, dar la noi în restaurant nu pot veni mai mult de 30 de persoane, nu mai spun 200. Noi nu am vrut să facem rău supermarketurilor, pentru că ştim că toată lumea o duce greu, dar am vrut să arătăm că şi nouă ne e foarte greu şi ce fel de legi avem în România (…) Am pierdut o grămadă de bani, angajaţi care nu au mai putut lucra. Numai nouă ni s-au anulat 136 de nunţi de când a început pandemia, plus botezuri, minirevelioane, revelioane şi alte evenimente”, a declarat Kovacs Gabor Aron.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: