Care este adevărul despre prețurile din țara noastră. Dezvăluirile lui Florin Cîțu

Care este adevărul despre prețurile din țara noastră. Dezvăluirile lui Florin Cîțu

Inflația dictează evoluția prețurilor. În funcție de nivelul atins de rata inflației, puterea de cumpărare crește sau scade, așa spun legile economiei. Care este, atunci, rata inflației din țara noastră? Unde ne situăm, comparativ cu celelalte state membre ale Uniunii Europene?

La această întrebare a răspuns premierul Florin Cîțu, care vine cu vești bune. Potrivit șefului Executivului de la București, România ocupă locul al șaselea în Uniunea Europeană, la capitolul ratei inflației, cu un nivel de 2,7%.

„O zi bună să mai demontez un fake news. Astăzi distrug cu date fake news-ul apărut în aceste zile despre inflație.

Astăzi România este pe locul șase în UE cu o rata a inflației de 2,7%. Am arătat că avem cele mai bune măsuri pentru a avea creștere economică, cea mai rapidă revenire economică și am scos România din topul rușinii. Asta înseamnă guvenare pe principii liberale”, a transmis premierul.

Cîțu spune că inflația arată mai bine acum, decât în vremea guvernării PSD

Potrivit unui mesaj postat de Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook, rata inflației din România este mult mai bună acum, decât era pe vremea guvernării social-democrate. Premierul susține că, pe vremea când PSD deținea frâiele puterii executive în România, rata inflației ajunsese la 5,4 procente.

„În guvernarea PSD, România a avut cea mai mare rată a inflației din Uniunea Europeană trei ani la rând. Mai clar, România a condus topul rușinii în Uniunea Europeană 3 ani la rând când a fost guvernată de socialiști. Rata inflației în guvernarea PSD a ajuns la 5,4%.

Nici până azi psd-istii nu și-au cerut scuze în fața românilor pentru o astfel de „performanță”. Cine știe, poate astăzi este ziua în care își vor cere scuze, a transmis premierul Florin Cîțu.

„Acum pregătim măsurile pentru perioada post-pandemie și pentru a asigura cea mai bună perioadă din istorie din punct de vedere economic pentru toți românii”, a mai scris premierul Florin Cîțu, pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: