Cardurile românilor, cu capcane importante: ce faci să nu dispară banii din cont

Cardurile românilor, cu capcane importante: ce faci să nu dispară banii din cont

Dacă ești tentat să accesezi un card de cumpărături de la banca ta, poate ar fi bine să analizezi puțin dezavantajele, înainte de a lua o decizie.

Cardurile de cumpărături pot fi un adevărat sprijin, în acele momente în care vrei să faci anumite achiziții, dar nu dispui de sumele necesare. Pot fi achiziții foarte costisitoare, care necesită economii sau, pur și simplu, anumite cumpărături până la primul salariu.

În oricare situație te-ai afla, trebuie să cunoști foarte bine termenii și condițiile în baza cărora poți folosi fondurile disponibile pe cardurile de cumpărături.

Unele carduri pot fi adevărate capcane

Dacă nu le folosești conform contractului încheiat cu banca, riști să plătești niște dobânzi colosale, în anumite situații.

De exemplu, unele bănci percep dobânzi chiar și de 30% în cazul în care nu returnezi la timp banii folosiți de pe respectivele carduri de cumpărături pe care le-ai obținut de la instituția creditoare.

Trebuie să știi că folosirea unui card de cumpărături nu e atat de simplă pe cât pare și trebuie să îți asumi niște costuri extra. De exemplu, trebuie plătite comisioanele şi dobânzile datorate băncii, apoi rambursată integral rata lunară. Mai mult decât atât, experții recomandă să nu fie folosit cardul de credit la retrageri de numerar de la bancomat.

În cazul în care nu respecți aceste reguli, banii pe care îi ai disponibili în cont se vor diminua văzând cu ochii, în timp ce tu vei fi nevoit să acoperi o gaură din ce în ce mai mare în buget.

„Menirea lor e să fie foloste direct la comerciant, la cumpărături. Dobânzile pentru sumele retrase direct de la bacnomat sunt mai mari decât dobanzile pentru sumele folosite la plata comerciantului. O altă capcană este suma minimă de rambursat, este o sumă între 2 la 10 % în funcție de bancă, care trebuie rambursată lunar din suma cheltuită pe card. Numai că dacă te limitezi pentru restul de suma cheltuită se plătește dobânda”, explică analistul financiar Irina Chiţu, pentru Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: