Capsulă spațială rusească, scoasă la vânzare. Oricine o poate cumpăra

Capsulă spațială rusească, scoasă la vânzare. Oricine o poate cumpăra

De pe internet chiar putem cumpăra orice. O demonstrează pe deplin un anunț postat pe Twitter de către Agenţia rusă de explorare a spaţiului, Roskosmos.

Rușii vând o capsulă spațială care, în urmă cu trei ani, a adus pe Terra trei astronauți de pe Stația Spațială Internațională.

Capsula spațială este modelul nr. 738, iar rușii nu specifică în anunțul lor și prețul de pornire pentru vânzare, însă experți în domeniu spun că ea ar putea fi ănstrăinată pe cel puțin câteva sute de mii de dolari, nu doar pentru caracteristicile tehnice avansate, ci și pentru că a fost utilizată într-o misiune spațială de succes.

„V-aţi gândit vreodată să aveţi un modul de coborâre Soyuz MS adevărat, ca piesă în colecţia sau expoziţia dvs.? Acum aveţi o şansă unică să-l cumpăraţi! Modulul de coborâre nr. 738 al misiunii Soyuz MS-08 este acum disponibil”, se arată în postarea Glavkosmos, o subsidiară a agenţiei spaţiale ruse Roskosmos.

capsula-spatiala-vanzare

Capsula spațială va fi transportată și montată de vânzător

Rușii anunță că vânzătorul se va ocupa de transportarea dispozitivului inedit la client, dar și de motarea lui, acolo unde își va dori cumpărătorul.

De asemenea, vânzătorul i va ajuta cu formalităţile vamale, dacă situația o impune.

„Acest lander poate deveni o piesă excelentă pentru orice expoziție publică sau privată dedicată spațiului aerospațial. Este proprietatea corporației spațiale de stat Roscosmos și cu acordul proprietarului este oferită unui potențial client”, mai anunță vânzătorii.

Sonda rusă Soyuz MS-08 cu echipaj, lansată pe 21 martie 2018 la 20:44 ora Moscovei (17:44 UTC) de la Cosmodromul Baikonur, a trimis pe Stația Spațială Internațională trei membri ai echipajului expediției ISS-55/56: comandantul navei spațiale, cosmonautul Roscosmos, Oleg Artemyev, și doi ingineri de zbor, astronauții NASA Andrew Feustel și Richard Arnold.

La 4 octombrie 2018, la ora 14:45 ora Moscovei (ora 11:45 UTC), modulul de coborâre, oferit acum potențialilor clienți, a aterizat cu succes în Kazahstan, la 146 kilometri sud-est de orașul Zhezkazgan, aducându-i înapoi pe Artemyev , Faustale și Arnold pe Pământ.

Durata zborului spațial al echipajului expediției ISS-55/56 a fost de 197 de zile.

Citește și: