Capitala are de acum mai mulți copii. Ce s-a schimbat într-un an și de ce

Capitala are de acum mai mulți copii. Ce s-a schimbat într-un an și de ce

În maternitățile din București, în vara asta au venit mai mulți copii pe lume. Spitalele și secțiile de obstetrică-ginecologie au înregistrat un număr record de nașteri. Populația României se află de câțiva ani într-o continuă transformare demografică.

Anul trecut, în România s-au născut cei mai puțini copii din ultimii 100 de ani. Spitalul Clinic Filantropia este cea mai mare maternitate din Capitală. Reprezentanții au anunțat că, în lunile de vară, unitatea medicală a adus pe lume un număr record de copii.

Câți copii s-au născut vara asta în București?

548 de bebeluși s-au născut în luna iulie în cadrul secției de obstetrică-ginecologie. Recordul a fost menținut și în luna august, când au venit pe lume 510 de copii. În lunile iulie și august, în Spitalul Clinic Filantropia, au avut loc 548 și respectiv 510 nașteri, un număr record pentru noi, dar și pentru spitalele sau secțiile de obstetrică -ginecologie din București„, au anunțat miercuri, reprezentanții unității. Aceștia au fost surprinși de numărul mare de nașteri, ținând cont de faptul că anul trecut au fost atât de puține.

Managerul interimar al Spitalului Filantropia a spus că majoritatea dintre femeile care au născut în această perioadă sunt tinere. Cele mai multe dintre ele au fost la prima naștere.

De la începutul anului, numărul nașterilor a crescut de la o lună la alta. Această creștere s-a continuat și în vară când s-a înregistrat un număr record de nașteri. În lunile iulie și august, au venit pe lume un total de 1.058 de bebeluși.

Anul trecut, s-au născut cei mai puțini copii. Conform datelor transmise de Institutul Național de Statistică, în Tulcea s-au născut cei mai puțin copii, doar 1500 la număr. Potrivit unor calcule statistice, județul cu cea mai mică pondere a fost Caraș-Severin. Aici, au dat naștere doar 3% din populația fertilă, cuprinsă între vârsta de 15-49 de ani. Capitala a deținut și anul trecut cele mai multe nașteri din România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: