Camionul Tesla: când ai putea conduce impresionantul autovehicul

Camionul Tesla: când ai putea conduce impresionantul autovehicul

Producătorul auto Tesla a declarat faptul că nici în acest an, camionul său Semi nu va ieși pe piață. Noua dată a fost mutată pentru anul 2022, reprezentând o întârziere de trei ani față de data anunțată inițial, 2019.

Anul trecut, compania a anunțat că a trebuit să întârzie lansarea vehiculului pentru anul 2021, dar nu a explicat ce a determinat decizia și dacă aceasta a fost primară din cauza pandemiei. Acum, conform TechCrunch, Tesla le-a spus acționarilor că Semi-camionul va întârzia din cauza disponibilității limitate a celulelor bateriei și a provocărilor legate de lanțul de aprovizionare global.

„Credem că rămânem pe drumul cel bun pentru a construi primele noastre vehicule Model Y la Berlin și Austin în 2021. Ritmul rampelor de producție respective va fi influențat de introducerea cu succes a multor noi produse și tehnologii de fabricație, provocări continue legate de lanțul de aprovizionare și autorizarea regională.

Pentru a ne concentra mai bine pe aceste fabrici și datorită disponibilității limitate a celulelor bateriilor și a provocărilor globale ale lanțului de aprovizionare, am mutat lansarea programului Semi truck în 2022. De asemenea, facem progrese în ceea ce privește industrializarea Cybertruck, care este în prezent planificată. pentru producția din Austin după modelul Y. „, se arată în declarația companiei.

Camionul Tesla va fi lansat în 2022

După cum remarcă TechCrunch, directorul Tesla, Jerome Guillen, a părăsit compania în iunie, la doar câteva luni după ce a început să conducă divizia de transport. În timp ce producătorul de autovehicule nu a spus dacă plecarea sa a fost în vreun fel legată de întârzierea lui Semi, Guillen conducea întreaga afacere a autovehiculelor Tesla până când a fost numit președinte al unității Heavy Trucking în martie.

Tesla a anunțat pentru prima dată Semi în 2017, promițând o mare platformă electrică cu o autonomie de 800 de kilometri și tehnologii care includ pilot automat îmbunătățit. A călătorit în jurul SUA și se pare că a fost capabil să facă singur călătorii din 2018, bazându-se în întregime pe rețeaua de supraalimentare existentă a Tesla. Elon Musk a declarat angajaților într-un e-mail intern anul trecut că Semi este gata să intre în producția de masă, dar disponibilitatea companiei nu înseamnă nimic fără componentele camionului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: