Calibrezi televizorul cu un iPhone: la ce ajută și cât de bine se vede după

Calibrezi televizorul cu un iPhone: la ce ajută și cât de bine se vede după

Dacă ți-ai instalat cea mai recentă versiune de firmware pe iPhone și Apple TV, îți vei putea calibra experiența vizuală pusă la dispoziție de TV-ul din casă în concordanță cu lumina din cameră și performanța televizorului.

Ideea de calibrare a unui televizor s-ar putea să fie o himeră greu de înțeles pentru majoritatea consumatorilor. Prea puțini dintre ei fac efortul să-și ajusteze ocazional luminozitatea sau contrastul, în rest, nimic.

Calibrarea sau optimizarea culorilor de pe un ecran, pentru a fi afișate într-o manieră cât mai naturală și corectă, nu a devenit foarte populară și din cauza faptului că, până acum, necesita echipamente speciale, deloc ieftine. Din fericire, Apple îți face viața mai ușoară.

În cea mai recentă conferință Apple, oficialii companiei au menționat că îți vei putea calibra imaginea afișată de televizorul tău cu ajutorului unui Apple TV și iPhone cu Face ID. Din prezentare, ai fi fost tentat să crezi că opțiunea pricina este disponibilă doar pe cea mai nouă generație a player-ului Apple, dar nu este deloc așa. Merge și pe modelul Full HD sau prima generație de Apple TV 4K. Singura condiție este să ai instalată cea mai recentă versiune de software pe iPhone, iOS 14.5.

Procesul este cât se poate de simplu și ușor de înțeles. Îți deblochezi telefonul și intri în Settings pe Apple TV. Din meniul Video and Audio te interesează Color Balance. După acea etapă, Apple TV-ul te va ghida în ceea ce privește pașii pe care trebuie să-i urmezi în continuare.

În principiu, trebuie să apropii telefonul de TV și să-l ”fixezi” cu mâna într-o anumită zonă de pe ecran, la fel ca în clipul de mai sus. Apple TV-ul îți va alterna niște culori pentru câteva secunde, iar modul în care acestea vor fi afișate este analizat de telefon.

La final, player-ul gigantului din Cupertino îți va activa un nou profil coloristic, iar experiența vizuală ar trebui să fie semnificativ mai plăcută. O simulare a rezultatelor o poți vedea în imaginea de mai jos.

culori dupa calibrare Apple TV

Citește și: