Aplicația care îți ”omoară” fix plăcerea de a te bucura de un joc Lego: ce e Brickit
Bucuria unui joc Lego constă în faptul că-ți stimulează creativitatea și te face să fii parte din acea poveste. Creatorii aplicației Brickit văd lucrurile un pic altfel.
Dacă ești pasionat de jocurile Lego, atunci știi cam cum funcționează toată treaba. Fiecare joc are o anumită tematică, iar instrucțiunile sunt clare, astfel încât să poți asambla și crea exact produsul imaginat de companie. Poți avea la dispoziție chiar și mii de piese de Lego.
Ce faci, însă, când îți mai rămân piese vechi și le aduni pe toate la un loc, dar nu știi ce să faci cu ele?
Cei de la Brickit susțin că au soluția.
Brickit, aplicația care se ocupă de piesele Lego rămase ”pe dinafară”
Brickit mizează pe faptul că există mulți pasionați de Lego care ar vrea să mai folosească la ceva piesele rămase, dar nu au idei. Aplicație promite sugestii pentru refolosirea și reasamblarea pieselor vechi, folosind tehnici de realitate augmentată. Tot ce trebuie să faci e să scanezi, direct din aplicație, piesele și imediat primești sugestii despre cum le poți folosi.
Tot procesul durează câteva secunde și, de aici încolo, depinde de tine cât îți ia să creezi un nou proiect din piesele vechi.
Deocamdată, aplicația e disponibilă doar pentru utilizatorii iOS, dar poate va veni în curând și pe Android.
Mulți susțin, însă, că aplicația e, de fapt, inutilă – pentru că omoară fix ceea ce-ți oferă un joc Lego, adică posibilitatea de a-ți pune mintea la contribuție pentru a veni cu ceva creativ. Sigur că aplicația Brickit îți oferă doar sugestii, dar unii nu au nevoie de așa ceva.
Succesul Lego la nivel mondial nu poate fi negat. Povestea a început în secolul trecut, mai exact în 1955. De atunci, orice piesă LEGO e gândită în așa fel încât să poată fi conectată cu oricare alta.
Satul Billund din Danemarca, unde a locuit creatorul jocului, a devenit o atracție turistică, iar LEGO a a ajuns să se impună drept un adevărat imperiu al jucăriilor.