BRD ia fața Banca Transilvania: ce se întâmplă cu banii de la bancomat. Ți-ai dori să vezi asta la toate băncile
BRD pare să fie prima bancă din România care îți face mult mai ușoară interacțiunea cu bancomatele băncii, mai ales dacă ai nevoie rapid de niște bani. În teorie, mai există bănci care ajută să obții câțiva bani fără card în bancomat, dar BRD duce ideea la un alt nivel.
Una dintre cele mai importante schimbările de pe piața bancară din România nu a fost introdusă de către Banca Transilvania, cea mai puternică bancă de pe teritoriul țării noastre. În schimb, cei de la BRD au început de pe 15 septembrie să permită la bancomatele proprii efectuarea de tranzacții contactless, inclusiv cu telefoane sau ceasuri smart.
Ce se întâmplă la bancomatele BRD, cu banii clienților
Începând de ieri, multe dintre bancomatele BRD au ajuns să fie contactless. Asta înseamnă că permit realizare de tranzacții prin simpla apropiere a cardurilor fizice BRD (Mastercard sau VISA), dar și prin apropierea telefoanelor mobile sau a ceasurilor inteligente, atâta timp cât ai înregistrat în smartphone sau ceas un card Mastercard BRD. Nu contează dacă ești utilizator de Apple Pay pe iPhone sau Google Pay pe Android, toată lumea va putea profita de aceste opțiuni.
Ca referință, pot fi realizate contactless la ATM următoarele operațiuni: retrageri de numerar, interogări ale soldului, obținerea unui mini extras de cont, plata facturilor, reîncărcarea cartelelor prepay,etc. Dacă nu ai un card BRD în portofel, în teorie, vei putea și tu să profiți de această funcționalitate contactless, dacă nu cumva banca emitentă a interzis expres realizarea de tranzacții contactless la automatele din rețelele altor bănci.
Dacă vrei să vezi unde este cel mai apropiat bancomat BRD pentru a experimenta și tu acest nou mod de interacțiune cu banii tăi, ai în spatele acestui link o hartă completă și actualizată. Este important de reținut că BRD – Groupe Société Générale operează o reţea de 530 de unități pe teritoriul țării noastre. Banca ocupă o poziţie importantă pe piaţa autohtonă a cardurilor, cu aproximativ 2,5 milioane de carduri şi o reţea de acceptare de aproximativ 30,000 POS și aproape 1,400 ATM-uri. Va fi interesant de văzut cât mai durează până când alți jucători din piață, precum Banca Transilvania, vor adopta practici similare.