Bosch are planuri mari pentru anii următori: ce investiție pregătesc nemții și cum ne ajută

Bosch are planuri mari pentru anii următori: ce investiție pregătesc nemții și cum ne ajută

Furnizorul german intenționează să-și extindă uzinele de fabricare a semiconductoarelor din Dresda și Reutlingen, Germania.

Robert Bosch a declarat că va investi peste 400 de milioane de euro în fabricile sale de producție de semiconductori în 2022, deoarece cel mai mare furnizor de automobile din lume caută să stimuleze producția de cipuri pentru a aborda deficitul global.

Bosch a spus că își va extinde uzinele de fabricare a semiconductoarelor, cunoscute sub numele de fabrici de napolitane, din Dresda și Reutlingen, Germania. De asemenea, va construi un centru de testare a semiconductorilor în Penang, Malaezia.

„Cererea de cipuri continuă să se dezvolte cu o viteză vertiginoasă”, a declarat Volkmar Denner, președintele consiliului de conducere Bosch, într-un comunicat. „În lumina evoluțiilor actuale, ne extindem sistematic producția de semiconductori, astfel încât să putem oferi clienților noștri cel mai bun suport posibil.”

Investițiile apar pe măsură ce industria se resimte din cauza deficitului global de microcipuri care a dus la scăderea producției globale de vehicule și a împiedicat vânzările și stocurile de vehicule noi. Potrivit unei estimări a AutoForecast Solutions, aproximativ 9,74 milioane de unități au fost eliminate din planurile de producție ale constructorilor de automobile din întreaga lume de la începutul anului din cauza crizei cipurilor.

O criză care pare că nu are un final

Bosch a spus că cea mai mare parte a banilor pe care intenționează să-i cheltuiască va merge către fabrica sa din Dresda. Investiția va ajuta instalația să crească producția de cipuri la un ritm mai rapid decât era planificat inițial.

„Fiecare cip suplimentar pe care îl producem va ajuta în situația actuală”, a declarat Harald Kroeger, membru al consiliului de conducere Bosch, într-un comunicat.

Compania intenționează, de asemenea, să-și extindă în continuare unitatea de 377.000 de metri pătrați din Reutlingen, lângă Stuttgart. Bosch, care a finalizat o extindere a fabricii la începutul acestui an, intenționează să construiască instalația cu încă 33.000 de metri pătrați până la sfârșitul anului 2023.

Bosch intenționează să construiască un centru de testare a semiconductorilor în Malaezia, despre care a spus că va începe testarea cipurilor și a senzorilor în 2023. Furnizorul a spus că instalația de testare va fi construită în etape, centrul de testare fiind inițial de aproximativ 150.000 de metri pătrați.

Jiang Jian, vicepreședinte al Bosch China, a declarat că deficitul de semiconductori va continua probabil până în 2022.

Citește și: