Bill Gates a uitat complet de fosta nevastă. Cine îi captează acum atenția miliardarului
După ce a anunțat despărțirea de fosta sa soție, Bill Gates a renunțat o vreme la spațiul public și s-a retras în spatele luminii reflectoarelor. Totul, până acum, când miliardarul iese la atac la adresa altor bogătași ai lumii și ajunge din nou pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume.
Uitând de fosta nevasta, Gates își concentrează acum atenția asupra lui Elon Musk și Jeff Bezos, fondatorii Tesla și Amazon.
Bill Gates a lăsat de înțeles că nu poate fi de acord cu obiectivele celorlalți miliardari ai lumii, care și-au propus să cucerească spațiul. Știm că Elon Musk și Jeff Bezos au propriile companii spațiale care se află într-o luptă strânsă în competiția pentru cucerirea spațiului. Afirmațiile lui Bill Gates fac o trimitere directă la ei.
Bill Gates spune lucrurilor pe nume, fără perdea
Fondatorul Microsoft susține că omenirea are încă multe probleme de rezolvat pe Pământ și că nu e momentul să ne gândim dincolo planeta noastră. Avem încă probleme ce nu au putut fi soluționate, iar competiția pentru spațiu e complet nepotrivită, spune Bill Gates, printre rânduri.
„Nu știu – am devenit obsedat de lucruri ca malaria și HIV și de eradicarea acestor boli și probabil îi plictisesc pe oameni la petreceri vorbind despre aceste boli”, a declarat Bill Gates în timpul unui interviu acordat prezentatorului James Corden după ce acesta l-a întrebat despre interesul miliardarilor față de călătoriile spațiale.
„Spațiu? Avem multe de făcut aici pe Pământ”, a mai spus Bill Gates.
Aceeași atitudine o regăsim și la alte voci puternice ale lumii. Numeroși oficiali sunt revoltați de faptul că miliardarii lumii cheltuie sume colosale pe proiecte spațiale, în timp ce omenirea se scufundă în sărăcie și foamete.
Secretarul General al ONU António Guterres a criticat miliardarii care cheltuie miliarde de dolari pe călătorii în spațiu în timp ce „milioane de oameni suferă de foamete pe Pământ”.
Conform celui mai recent raport al Organizației Oxfam, numărul de persoane care trăiesc în sărăcie extremă va ajunge la 745 de milioane până la sfârșitul anului 2021 , consemnându-se o creștere de 100 de milioane de când a început pandemia.