16 iul. 2021 | 10:47

Banca Transilvania, record istoric: toți clienții trebuie să știe ce s-a întâmplat

BANI
Banca Transilvania, record istoric: toți clienții trebuie să știe ce s-a întâmplat

Banca Transilvania marchează un record istoric, iar vestea vizează toți clienții băncii. Iată despre ce e vorba.

Banca Transilvania a reușit o performanță greu de egalat de o altă companie listată la BVB – Bursa de Valori București. Pe 13 iulie, a trecut peste pragul psi­hologic de 12.000 de puncte, fiind pentru prima oară în istoria Bursei locale când indicele celor mai tran­zacţionate acţiuni închide peste acest nivel.

Iar tendinţa pozitivă s-a înregistrat câteva zile la rând.

Banca Transilvania, record istoric

La Bursa de la Bucureşti, pe 13 iulie, erau încheiate deja două tranzacţii speciale în valoare totală de 23 mil. lei cu BRD şi Petrom, echivalentul a aproape jumătate din valoarea totală de tranzacţionare.

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), cea mai mare instituţie de credit de pe piaţa locală a vândut în şedinţa din 9 iulie 2021 un pachet de 75.000 de acţiuni la un preţ mediu de 2,7 lei pe unitate. Potrivit calculelor realizate de ZF, tranzacţiile totale s-au ridicat la 202.500 de lei.

Banca Transilvania a ajuns la 16 miliarde de lei capitalizare după ce acţiunile TLV s-au apreciat de la începutul anului cu 26,2%, pe fondul unor tranzacţii de 992,3 milioane de lei, arată datele BVB.

BT a raportat în primul trimestru din 2021 un profit net de 656 milioane de lei la nivel de grup, în creştere semnificativă făţă de rezultatul net de 303 mil. lei din aceeaşi perioadă a anului trecut. Veniturile operaţionale ale grupului s-au majorat de la 934 mil. lei la 1,16 miliarde de lei.

Pentru acest an, banca se aşteaptă să obţină un profit net de aproximativ 1,28 mi­liarde de lei, cu 6,6% peste  nivelul câştigului de anul trecut, în condiţiile în care anticipează creşterea veniturilor şi a creditării.

Perspectivele sunt luminoase. Omer Tetik, CEO la Banca Transilvania, spunea recent că sistemul bancar din România este acum unul mai competitiv și sănătos.

“Multe bănci au revenit cu şansă de dezvoltare, iar noi avem în continuare un apetit destul de mare pentru noi achiziţii”, a spus acesta, conform ZF.