28 dec. 2021 | 14:55

Avertisment pentru românii care călătoresc în această perioadă: ce trebuie să faci, mai devreme cu 3 ore decât de obicei

ACTUALITATE
Avertisment pentru românii care călătoresc în această perioadă: ce trebuie să faci, mai devreme cu 3 ore decât de obicei

Românii care și-au cumpărat bilete de avion în această perioadă trebuie să se înarmeze cu multă răbdare, dar și să fie mai precauți, pentru că, din cauza aglomerației de pe aeroporturi, riscă să piardă zborul.

În următoarele zile, spun specialiștii, fluxul de pasageri de pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni va crește cu 100%. Acest lucru se datorează faptului că românii din străinătate, care au venit acasă de Crăciun, să fie alături de familie, se vor întoarce în țările care i-au adoptat.

Astfel, traficul pe aeroport va crește substanțial, iar tocmai din acest motiv oamenii trebuie să se informeze, deoarece oricând poate apărea o modificare, dar și să fie mai precauți și flexibili în privința programului și organizării.

Ce trebuie să faci, mai devreme cu 3 ore decât de obicei

Românii care au rezervat zboruri în perioada următoare sunt sfătuiți să vină pe aeroport mai devreme cu trei ore, pentru a fi siguri că au timp să desfășoare întregul protocol de dinainte de zbor.

„Recomandăm ferm pasagerilor să se prezinte din timp la aeroport – cu minimum 3 ore înaintea orei decolării – și să dețină toate documentele necesare călătoriei, așa cum le este solicitat de către compania aeriană transportatoare (bilet de avion, carte de identitate / pașaport, certificate de testare / vaccinare, cod QR PLF, etc.). De asemenea, rugăm pasagerii să manifeste răbdare și înțelegere pentru eforturile personalului din aeroport – autoritățile din multe țări de destinație solicită, la check-in, și verificarea documentelor medicale pe lângă cele uzuale (CI/pașaport și bilet de avion), ceea ce face ca durata acestor formalități să fie semnificativ extinsă”, este recomandarea CNAB.

De asemenea, nu trebuie neglijat nici fluxul de sosiri de pe aeroport. În continuare, și acesta înregistrează valori foarte ridicate, numeroși români continuând chiar și acum să vină în țară. Prin urmare, pentru reducerea timpului de verificare a documentelor la intrarea în țară, se mențin măsurile anunțate în zilele anterioare – suplimentarea personalului aeroportului, al DSP dar și al Poliției de Frontieră și Jandarmeriei, utilizarea fluxului charter pentru maximizarea capacității, debarcarea secvențiată a pasagerilor la orele de vârf.