Avertisment: Multe firme de criptomonede încalcă legislația privind spălarea banilor

Avertisment: Multe firme de criptomonede încalcă legislația privind spălarea banilor

Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie a avertizat că un număr „semnificativ ridicat” de firme de criptomonede nu reușesc să respecte normele privind spălarea banilor.

Potrivit Autorității, un număr „semnificativ” de firme de criptomonede nu reușesc să îndeplinească cerințele Regatului Unit privind prevenirea spălării banilor.

Conform regulilor din Regat, întreprinderile care oferă servicii legate de cripto sunt obligate să se înregistreze la Autoritatea de Conduită Financiară. Autoritatea de reglementare a introdus un regim de licențiere temporară pentru firmele ale căror cereri nu au fost încă aprobate, pentru a le permite să continue tranzacționarea.

Doar cinci companii criptografice sunt înregistrate în prezent conform legislației în vigoare, în paralel existând zeci de solicitanți care se află în regimul de înregistrare temporară.

Cumpărați criptomonede doar dacă sunteți pregătiți să vă pierdeți toți banii

Autoritatea trage un semnal de alarmă și spune că oamenii riscă mult atunci când investesc în criptomonede. Criptomonedele sunt „extrem de speculative și, prin urmare, își pot pierde rapid valoarea”, avertizează experții din Regat.

Guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey – care anterior a fost director executiv al Autirității de reglementare – a făcut luna trecută o declarație similară . Criptomonedele „nu au valoare intrinsecă”, a spus el, adăugând: „Cumpărați-le doar dacă sunteți pregătiți să vă pierdeți toți banii”.

Volatilitatea criptomonedelor ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru investitori, cred unii analiști, cărora li se pare de neacceptat ca acestea să fie considerate ca având valoare similară banilor reali, cât timp valoarea lor se poate prăbuși peste noapte, sistemul nefiind reglementat și controlat de nicio instituție oficială a vreunui stat.

De exemplu, unul dintre cei mai mari contestatari ai Bitcoin este Nouriel Roubini, unul dintre cei mai mari economiști ai lumii. Acesta e de părere că valoarea fundamentală a Bitcoin este zero.

În realitate, valoarea nu doar că ar fi zero, ci chiar negativă, spune economistul, ”dacă s-ar aplica o taxă de poluare în condițiile în care producția de Bitcoin consumă cantități imense de energie și poluează masiv”, susține economistul, conform Business Insider.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: