19 oct. 2021 | 07:26

Avertisment important de la ANAF: hackerii te lasă fără bani în cont, nu deschide emailul

ACTUALITATE
Avertisment important de la ANAF: hackerii te lasă fără bani în cont, nu deschide emailul

În fiecare săptămână, românii sunt expuși unor noi riscuri cibernetice, iar atacurile de tip phishing sunt cele mai populare. De această dată, avertismentul a venit de la ANAF și vizează atât firmele, cât și persoanele fizice.

Din cauza schimbărilor legislative din ultimii ani, aproape toți românii trebuie să interacționeze cu ANAF, iar în următoarea perioadă, acest număr va crește și mai mult. Tocmai din acest motiv, în momentul în care primești un email de la Agenția Națională de Administrare Fiscală, te gândești că trebuie să-ți faci griji și să acționezi imediat. Nu de alta, dar discutăm de aceeași instituție care îți poate pune popriri pe conturi, te poate amenda și, nu în ultimul rând, poate deschide o investigație asupra ta.

ANAF, subiect de fraudă online

Spre deosebire de situația în care ANAF îți trimite vreo sesizare oficială în cazul unei probleme, situație destul de rară de altfel, mai mulți români au fost victime ale unor atacuri de tip phishing în ultimele săptămâni. Aceștia au primit niște emailuri ce pare să vină de la ANAF, iar când verifici adresa de email, aceasta pare, de asemenea, să fie oficială, info@anaf.ro.

Printr-un comunicat emis de Agenția Națională de Administrare Fiscală, autoritățile române atrage atenția asupra faptului că ar fi bine să nu deschizi respectivul mesaj și, cu atât mai puțin, să deschizi atașamentul mesajului cu pricina.

“Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii asupra unui val de mesaje transmise prin e-mail, care utilizează denumirea, precum și coordonatele instituției (număr telefon, adresa poștală). Precizăm că ANAF nu are deschisă adresa de e-mail INFO@ANAF.RO”, anunță instituția.

”Persoanelor juridice, dar și celor fizice, care recepționează aceste mesaje, în care sunt informate despre discrepanțe în evidența fiscală, le recomandăm să nu deschidă mesajele și nici atașamentele acestora, mai transmite ANAF.”, se mai arată în același document emis de autoritățile româneanaf

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele