Avatar 2, detalii de culise: cum l-a impresionat Kate Winslet pe James Cameron
Primul Avatar a fost lansat în 2009, înregistrând un succes uriaș la box office, de peste 2,8 miliarde de dolari. Pelicula a urcat, într-un timp extrem de scurt, în topul preferințelor multor cinefili.
La momentul respectiv, regizorul James Cameron a promis că va continua povestea avatarelor, plănuind încă patru sequel-uri. Lucrul acesta nu numai că nu s-a mai întâmplat, însă atunci când au fost bifate condițiile propice pentru continuarea francizei, a venit pandemia. Așadar, Cameron s-a văzut nevoit să amâne lansarea Avatar 2, pentru o dată ulterioară.
Avatar 2 va apărea pe marile ecrane în 2022
Într-un nou interviu, James Cameron a dat detalii referitoare la Avatar 2 (acesta va fi lansat, în sfârșit, în 2022), punctând pe provocările filmărilor sub apă, dezvăluind, de asemenea, că membrii distribuției s-au pregătit luni întregi pentru a-și putea ține respirația cât mai mult timp.
Potrivit lui Cameron, Sigourney Weaver și Kate Winslet ar fi reușit, în mod impresionant, să-și țină respirația sub apă multă vreme. Poate trebuie menționat că Weaver are, în acest moment, vârsta de 72 de ani.
La rândul ei, Kate Winslet ar fi reușit, spre surprinderea tuturor, să-și țină respirația sub apă mai bine de 7 minute, mai exact 7 minute și 14 secunde. În mod evident, Winslet deține acum recordul, atunci când vorbim despre cât pot vedetele să-și țină respirația sub apă. Recordul precedent a fost bifat de Tom Cruise, în Mission: Impossible – Rogue Nation. Actorul a reușit, la vremea respectivă, să-și țină respirația timp de șase minute.
„Una dintre amintirile mele preferate este legată de un rezervor circular, destul de voluminos, realizat din sticlă. Trec într-o zi pe lângă acesta și o văd pe Kate Winslet în interior, mergând pe fundul lui. Vine înspre mine, îmi face cu mâna, apoi continuă să meargă prin acesta, ca și cum ar fi pe stradă”, a declarat regizorul James Cameron.
De altfel, conform declarațiilor lui James Cameron, abilitatea lui Kate pare să-i fi ușurat cheltuielile de producție. Spre exemplu, în Aquaman, producătorii au trebuit să simuleze scenele cu ajutorul tehnologiei CGI, ceea ce, așa cum era de așteptat, s-a dovedit a fi o operațiune extrem de costisitoare.