Audi și-a testat hibridul RS Q E-Tron în deșerturile din Maroc. De ce a ales să meargă tocmai acolo

Audi și-a testat hibridul RS Q E-Tron în deșerturile din Maroc. De ce a ales să meargă tocmai acolo

Audi și-a testat hibridul RS Q E-Tron pe dunele de nisip auriu din Maroc. Grupul german a ales țara arabă, din Africa de Nord, pentru această încercare dintr-un motiv bine definit.

Mai sunt trei luni până la începerea raliului Dakar, din ianuarie. Audi a dus hibridul pentru o sesiune de testare, tocmai în Maroc, pentru a vedea cum se comportă hibrizii personalizați la temperaturi foarte ridicate. Producătorii au vrut să pună mașina în cele mai extreme condiții posibile, pentru a vedea cum se comportă aceasta.

Care este concluzia testului?

În cele două săptămâni cât au durat testele, în Maroc, hibridul a fost supus la temperaturi de peste 380C. Căldura și factorii determinați de aceasta duc transmisia electrică și componentele RS Q E-Tron  la limite extreme. ”Rezultatele la care am ajuns în urma testelor făcute în Maroc sunt de neprețuit. Ele ne arată, încă odată, că avem un drum lung de parcurs până când hibridul va fi pregătit pentru raliul Dakar”, spun reprezentanții de la Audi.

Grupurile Audi și Volkswagen au făcut multe călători cu hibridul RS Q E-Tron. Dacă va fi în fruntea clasamentului, el va deveni prima mașină electrică care câștigă o astfel de competiție. Luna trecută acesta a fost în Spania, unde s-a efectuat primul test funcțional. La testele din Aragon au participat toate cele trei echipe de piloți Audi Sport. Echipele au fost vădit impresionate de manevrabilitatea și fiabilitatea SUV-ului futurist pe macadam. ”Sunt încântat de conduita mașinii în primele sale teste în condiții realiste,” a spus Carlos Sainz.

Deși nu este un EV pur, aceasta dispune de o transmisie electrică cu două motoare de Formula E modificate. Are un sistem de conversie motor TFSI, care încarcă bateria în timpul cursei și a frânării. Grupul german se așteaptă ca hibridul RS Q E-Tron să intre în producție pentru o viitoare serie.

Citește și: