Audi A6 e-tron, dezvăluit oficial: cât de futurist e noul concept electric

Audi A6 e-tron, dezvăluit oficial: cât de futurist e noul concept electric

Audi începe să-și cimenteze poziția pe piața mașinilor electrice cu modele din ce în ce mai atractive, iar cel mai recent model este A6 e-tron concept.

Cu puțin timp înainte de salonul auto de la Shanghai din acest an, cei de la Audi au decis să facă o prezentare online pentru viitorul A6 al companiei. Acesta este primul construit pe noua platformă PPE. Dacă nu era evident din imaginile alăturate, acesta este încă un sedan de lux al producătorului bavarez. Deși nu avem încă un preț pentru el, nu m-ar surprinde să graviteze în jurul valorii de 80.000 de euro.

La prima vedere pare o formă un pic mai blândă de RS e-tron GT, dar cele două vehicule sunt construite pe platforme complet diferite. ”Bătrânul” e-tron GT utilizează același sistem J1 precum Porsche Taycan, în timp ce A6 e-tron concept se bazează pe PPE (Premium Platform Electric).

audi a6 e-tron back

Modelul din imaginile alăturate nu are prea multe în comun cu un A6 clasic, exceptând dimensiunile exterioare. Până și roțile de 22 inci sunt cu mult peste ce vezi la generația anterioară de A6 și chiar și la e-tron GT.

Conform comunicatul pe marginea subiectului, viitorul model de A6 electric va avea o putere totală de 350 kW de la două motoare. Autonomia specificată va fi de 700 de kilometri cu ajutorul unor baterii de 100 kWh. Rata de accelerație de la 0 la 100Km/h va fi de sub 4 secunde.

Pentru a se încărca rapid, arhitectura de la A6 concept este de 800 volți și ar trebui să se reflecte într-o rată de încărcare de 270 kW. Astfel, bateria va sări de la 5 la 80% capacitate în doar 25 de minute. După doar 10 minute la priză câștigi aproximativ 300 de kilometri. Din păcate, cel puțin momentan, acestea sunt promisiuni, nu certitudini.

La fel ca în cazul Q4 EV, viitorul A6 e-tron concept vine dotat cu proiectoare Digital Matrix și tehnologie OLED personalizabilă. În plus, mașina vine cu o serie de proiectoare LED. Când deschizi portiera se va vedea acest lucru în jurul mașinii pentru a avertiza un biciclist, de exemplu. Când o iei la stânga, semnalizarea se va reflecta și într-o săgeată proiectată pe șosea pentru a-ți evidența intențiile pentru ceilalți participanți la trafic. Nu există nicio estimare pentru momentul în care această mașină ar putea ajunge pe străzi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: