Au fost dezlegate noi mistere ale cosmosului. Declarațiile de ultim moment ale oamenilor de știință

Au fost dezlegate noi mistere ale cosmosului. Declarațiile de ultim moment ale oamenilor de știință

Pe zi ce trece, comunitatea științifică face progrese în dezlegarea misterelor legate de cosmos. De curând, un fragment de stea a oferit noi detalii importante pe care toți oamenii ar trebui să le cunoască, fiindcă stau la baza originii noastre.

Cercetătorii de la Universitatea din Boston au studiat un fragment de stea dintr-o supernovă, LP 40-365, care a ieșit din galaxia Calea Lactee cu aproape 2 milioane MPH.

Steaua poate oferi răspunsuri valoroase despre cosmos

Vorbim despre o viteză uluitoare, ce ar putea oferi răspunsuri valoroase despre cosmos.

Pe lângă viteza impresionantă, cercetătorii au mai avut parte de o surpriză la care nu așteptau. Aceștia au observat că steaua că se rotește neobișnuit de lent pentru o rămășiță de supernovă.

Toate stelele se învârt, dar acest proces este accelerat pentru orice piesă de stea care supraviețuiește unei explozii violente ca aceasta.

Observația a oferit indicii cu privire la originile probabile ale fragmentului. LP 40-365 face parte probabil dintr-o stea pitică albă care se „hrănește” cu masa unui partener într-un sistem binar. În timp ce cele două stele se învârteau atât de strâns și de repede, ambele au fost probabil aruncate spre exterior când a explodat steaua LP 40-365.

Oamenii de știință spun ca nu doar mișcarea stelei ar putea să ne aducă răspunsuri importante despre cosmos, ci și compoziția acesteia, care a stârnit deja interesul comunității de cercetători.

Stelele intacte sunt compuse în mod normal din hidrogen și heliu, dar acest rest este în mare parte compus din metal.

Reacțiile de la supernova au produs elemente mai complexe, au spus cercetătorii.

Cercetătorii speră ca prin analiza acestei stele bizare și unice să obțină o imagine mai completă a comportamentului supernovelor.

Îți amintesc faptul că supernovele sunt explozii solare extrem de puternice. Ele cauzează o explozie de radiații care adesea este mai strălucitoare decât o întreagă galaxie, înainte de a dispărea după câteva săptămâni sau luni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: