Atac cibernetic la această firmă de curierat: vezi cum ți-au fost afectate comenzile
:format(webp)/https://playtech.ro/wp-content/uploads/2021/08/email-data-phishing-with-cyber-thief-hide-behind-laptop-computer-vector-id1164097820-1.jpg)
Un atac cibernetic a fost lansat asupra unei firme de curierat din România. Dacă aveai de primit colete prin această companie, trebuie să fii atent la următoarele lucruri.
Compania de curierat DPD România a fost ținta unui atac de tip phishing miercuri, 18 august. Mai mulți clienți au primit un mesaj prin e-mail, expediat de la o adresă fără vreo legătură cu „@dpd.ro”. Ei erau îndemnați să își modifice datele livrării, accesând un link-capcană, a anunțat compania.
Atac cibernetic la DPD România
„Luăm foarte în serios acest tip de eveniment și îi încurajăm pe toți membrii comunității DPD România să rămână atenți la astfel de încercări, cum ar fi phishing-ul, pe care, din păcate, nu le putem controla. Depunem toate eforturile pentru a lupta împotriva oricăror încercări de fraudă”, a declarat Valentina Ionescu, IT, Business Development & Project Manager DPD România, citată de Profit.ro.
Reprezentanții companiei de curierat au postat câteva recomandări pentru clienți. Și anume, dacă ai primit acest mesaj, firma îți recomandă să îl stergi din căsuța de e-mail. De asemenea, dacă ai descarcăt fișierul din link-ul conținut în e-mail, trebuie să ștergi fișierul de pe dispozitiv și e-mailul din căsuța de e-mail. Desigur, trebuie să contactezi cât mai curând posibil Departamentul IT & Security al companiei de curierat.
“Dacă nu ați primit acest e-mail, vă rugăm sa fiți vigilenți la posibilele încercări de phishing la care ați putea fi expuși în viitor”, spune DPD România.
Phishingul este o formă populară de infracțiune pe internet, cu mare eficiență. Infractorii cibernetici folosesc e-mailuri, mesaje SMS, mesaje directe pe rețele sociale sau în jocuri video, pentru a determina persoanele să ofere informații personale.
Sfatul experților în securitate cibernetică Microsoft este următorul: „Oricând vedeți un mesaj care apelează pentru o acțiune imediată, opriți-vă puțin și priviți cu atenție mesajul. Sunteți sigur că este real? Încetiniți și fiți în siguranță”.