Armata americană dezvoltă o armă laser care pare desprinsă din Star Wars

Armata americană dezvoltă o armă laser care pare desprinsă din Star Wars

Armata Statelor Unite dezvoltă o nouă armă laser capabilă să tragă rapid impulsuri de vaporizare a metalului, la fel ca o mitralieră.

Noua armă, numită Tactical Ultrashort Pulsed Laser for Army Platforms, este de așteptat să fie de aproximativ un milion de ori mai puternică decât orice altă armă laser, relatează New Scientist.

Pe baza planurilor armatei pentru armă, arma laser seamănă mai mult cu tipurile de puști laser din filmele științifico-fantastice, decât orice au construit inginerii în trecut.

Armele cu laser pe care armata SUA le-a dezvoltat în trecut au fost concepute pentru a găuri prin metal, permițându-le să dezactiveze vehiculele sau dronele relativ aproape.

Noua armă, în schimb, este suficient de puternică pentru a vaporiza mai degrabă, decât pentru a topi metalul, făcându-l un armament mult mai eficient. Trage impulsuri incredibil de scurte – între 20 și 50 în fiecare secundă. Parcă îți amintește puțin de Star Wars.

În afară de construirea unui laser mai puternic în sine, armata se duce și mai mult în universul SF-ului și încearcă să dea armei un efect de puls electromagnetic (EMP). Astfel, când laserele lovesc metalul, planul este ca acestea să accelereze rapid electronii suficient de puternici pentru a perturba electronica din apropiere.

Și, deși sună extrem de irealizabil, toate acestea sunt posibile și fezabile cu tehnologia care există deja astăzi, a declarat pentru New Scientist inginerul Universității Heriot-Watt Derryck Reid.

Cum vrea armata SUA să-și bulverseze adversarii. Tehnologia care ar putea ajuta soldații în război

Armata SUA dezvoltă o nouă tehnologie care poate păcăli adversarii care urmăresc semnalele electrice emise de echipamentul soldaților.

Urmărirea spectrului electromagnetic este deja un mod viabil de a monitoriza mișcările sau operațiunile combatanților prin preluarea semnalelor emise de dispozitivele de comunicație de departe, relatează C4ISRNET.

Deci, acum, pentru a rezolva acest lucru, armata vrea să facă un instrument care să bruieze aceste sisteme de urmărire sau chiar să dea false semnale, pentru a face să pară că există soldați falși. Ar fi un joc de înaltă tehnologie de-a șoarecele și pisica, ce se desfășoară prin progresele tehnologiei militare.