Apple se adaptează la pandemie: funcția la care nu se aștepta nimeni, disponibilă în curând pe iPhone

Apple se adaptează la pandemie: funcția la care nu se aștepta nimeni, disponibilă în curând pe iPhone

Autentificarea facială prin Face ID a devenit foarte inutilă în contextul pandemiei, iar foarte mulți posesorii de iPhone și-au dorit revenirea la Touch ID, autentificarea prin amprentă. Apple se pare că are o soluție.

Majoritatea iPhone-urilor din ultimii ani, cu excepția iPhone SE, vin la pachet cu autentificare facială. Dacă porți însă mască de protecție, cum deseori se întâmplă, autentificarea eșuează și ești nevoit să-ți tastezi codul de siguranță, după câteva secunde în care terminalul încearcă inutil să-ți recunoască fața.

Odată cu lansarea versiunii iOS 14.5, Apple va rezolva această problemă și îți va permite să te autentifici pe iPhone chiar și atunci când porți mască de protecție. Funcția incredibil de utilă este departe de a fi în stadiu de proiect și poate fi experimentată deja de către cei înscriși în programul Apple Developer, fiind inclusă într-o nouă versiune beta a viitorului sistem de operare.

Momentan, nu avem nicio promisiune legată de momentul lansării pentru iOS 14.5, dar Apple tocmai a publicat cea mai nouă variantă beta a actualizării dedicată dezvoltatorilor. În teorie, include o serie de schimbări și îmbunătățiri, dar cei mai mulți sunt curioși în ceea ce privește autentificarea pe smartphone cu masca de protecție pe față.

Din păcate, pentru a menține totuși un nivel sporit de securitate, Apple va oferi acest serviciu doar posesorilor de Apple Watch, cu condiția să aibă ceasul la mână, iar acesta să fie deblocat. Dacă ai bifat aceste puncte, atunci când vei ridica telefonul la nivelul ochilor pentru a-l debloca, vei simți o vibrație la încheietura mâinii, ca o confirmare a faptului că autentificarea s-a efectuat cu succes.

Funcția nu va fi activată implicit, ci ține de utilizatori dacă vor să opteze sau nu pentru ea, având în vedere că se bazează totuși pe un nivel de precizie mai mică al Face ID. Ca un detaliu interesant legat de interacțiunea dintre iPhone și Apple Watch, vei putea să-ți blochezi telefonul folosind ceasul de la mână.

Citește și: