Aplicația care te ajută să vezi dacă trebuie să porți ochelari, să nu mai plătești degeaba o consultație

Aplicația care te ajută să vezi dacă trebuie să porți ochelari, să nu mai plătești degeaba o consultație

O nouă aplicație îți face viața semnificativ mai ușoară dacă ai emoții în ceea ce privește posibilitatea de a fi nevoit să porți ochelari. În loc să te deplasezi la optometrist pentru a face un test simplu, îl poți face în confortul căminului, gratuit.

Nu de puține ori, de la oboseală, stres sau expunere la lumină puternică, s-ar putea să trăiești cu impresia că ai nevoie de ochelari, ți s-a stricat vederea. De la o impresie și până la purtatul de ochelari este însă cale lungă și, nu de puține ori, s-ar putea să plătești sume de bani generoase pentru a primi o confirmare că nu ai nimic, vezi perfect.

Indiferent dacă ai sau nu nevoie de ochelari, o nouă aplicație îți face viața mai ușoară și te ajută să afli dacă trebuie, în mod autentic, să consulți un medic. Un efort semnificativ în acest sens a fost realizat de Warby Parker, iar aplicația este intitulată Virtual Vision Test. Aceasta este o reinvetare a unei aplicații mai vechi intitulată Prescription Check. Cea veche era limitată însă la a facilita schimbarea ochelarilor existenți cu o unii noi, în funcție de un diagnostic.

Cum știi dacă trebuie să porți ochelari cu o aplicație de iPhone

Testul efectiv nu este unul SF, dar este același la care ai fi expus dacă te-ai duce la un oftalmolog. Îți pui telefonul la o distanță de trei metri și parcurgi un test familiar de forma ”poți să vezi ce scrie”. La final, vei ajunge la concluzia că trebuie să porți ochelari, să-ți schimbi ochelarii sau lentilele de contact.

În mod previzibil, rezultatele generate de aplicație sunt analizate de un doctor înainte să se reflecte într-o pereche de ochelari, dar vei primi totuși verdictul  final în doar două zile. Dezvoltatorii aplicației au atras atenția asupra faptului că aplicația nu este perfectă, dar s-ar putea să facă minuni în mai multe condiții, dacă ai între 18 și 65 de ani, fără afecțiuni oftalmologice grave sau o dioptrie dintr-un singur număr. Pentru a înțelege mai bine mecanismul de test, poți arunca o privire pe clipul de mai jos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: