13 iul. 2021 | 18:05

Apelurile Google Meet nu vor mai fi la fel: interdicția din alternativa la Zoom

ACTUALITATE
Apelurile Google Meet nu vor mai fi la fel: interdicția din alternativa la Zoom

Pandemia de coronavirus nu s-a terminat, însă acest lucru determină companiile să nu mai ofere cadouri, având în vedere că mulți angajați încă lucrează de acasă. Pregătește-te însă ca de acum să obții mai mulți bani, deoarece apelurile în cadrul Google Meet vor fi gratuite doar pentru o perioadă limitată.

Gigantul tehnologic a început să ofere apeluri gratuite nelimitate pentru toți utilizatorii săi, începând cu luna aprilie a anului trecut. După ce a aplicat câteva extensii, Google a stabilit ca termenul limită pentru oferta pe care a făcut-o, să fie în data de 30 iunie 2021.

Acum, după cum a menționat 9to5Google, compania a venit cu un nou mesaj pe pagina sa de asistență. Aceasta a afirmat că fiecare utilizator va primi o notificare cu privire la termenul limită de 55 de minute.

”După 55 de minute, toată lumea primește o notificare că apelul este pe cale să se încheie. Pentru a prelungi apelul, gazda își poate actualiza contul Google. În caz contrar, apelul se va încheia la 60 de minute”, se arată pe pagină.

Apelurile gratuite Google Meet vor fi limitate

Această nouă limită de timp are aplicabilitate doar în cazul apelurilor în care există trei sau mai mulți participanți. În cazul în care găzduiești apeluri individuale, limita este de 24 de ore. Totuși, limitarea la 60 de minute a apelurilor, nu este chiar o tragedie, având în vedere că o oră este suficientă pentru astfel de apeluri.

În cazul în care are loc o întâlnire casual, oricare dintre participanți vor putea crea după aceea un nou apel, al cărui link va fi distribuit celorlalți participanți, în chat-ul grupului. În cazul în care ești unul dintre acei utilizatori care beneficiază de gratuitate, nu există foarte multe alternative deoarece, Zoom și Microsoft Team oferă apeluri gratuite sub 60 de minute.

Cu toate acestea, poți încerca alternative open-source precum Jitsi pentru apeluri de grup mai lungi.