Anunțuri importante de la Volkswagen: în ce investește și ce schimbări face compania

Anunțuri importante de la Volkswagen: în ce investește și ce schimbări face compania

CEO-ul Grupului Volkswagen, Herbert Diess, va rămâne în acest rol, a spus compania, punând capăt speculaților cu privire la viitorul său, deoarece producătorul auto și-a mărit cheltuielile pentru mașinile electrice pentru a ajunge din urmă Tesla.

Consiliul de supraveghere al Grupului VW a prezentat actualizarea anuală a planului de investiții pe cinci ani al companiei, subliniind investiții de 159 de miliarde de euro, în creștere față de 150 de miliarde de euro anul trecut și electrificând mai multe locații VW din Europa.

Cheltuielile pentru vehiculele electrice vor crește cu aproximativ 50%, până la 52 de miliarde de euro, în comparație cu proiectul de anul trecut, a spus VW. Până în 2026, aproximativ un sfert din toate vânzările vor fi doar electrice, a prezis compania.

„Devenim un producător de baterii, un administrator de infrastructură de încărcare, software-ul joacă un rol mai dominant… dezvoltăm noi activități de afaceri cu o dimensiune incredibilă pentru noi”, a spus Diess, adăugând că Volkswagen se așteaptă să genereze venituri  de 20 de miliarde de euro până în 2030 numai din divizia sa de baterii.

Dornici să păstreze o bază puternică de energie, nemții au confirmat planul de a construi o nouă fabrică de mașini electrice în apropierea sediului său global din Wolfsburg. Uzina va produce aproximativ 250.000 de vehicule ca parte a proiectului Trinity.

VW și-a reorganizat conducerea de vârf

Anul viitor, șeful mărcii VW, Ralf Brandstaetter, va prelua conducerea afacerii grupului în China de la Diess, în timp ce șeful Skoda, Thomas Schaefer, va deveni CEO al mărcii Volkswagen.

De asemenea, compania a promovat-o pe Hildegard Wortmann pe poziția de șef al vânzărilor globale pentru grup.

Manfred Döss va prelua departamentul de Integritate și Afaceri Juridice al grupului de la Hiltrud Werne. De altfel,  Döss, avocat de meserie, este șeful diviziei juridice a grupului din 2016 și a condus compania prin luptele sale juridice cu autoritățile din cauza scandalului privind emisiile de motorină.

Hauke ​​Stars, fost director de informații al Deutsche Börse, va fi noul șef IT al producătorului auto.

Diess a spus că reorganizarea echipei de conducere va vedea Grupul VW delegând managementul mărcilor individuale de mașini pentru a se concentra asupra acestor domenii de afaceri globale.

Citește și: