Anunțul zilei: România dă lovitura în Europa. Ministrul a dezvăluit ce se întâmplă

Anunțul zilei: România dă lovitura în Europa. Ministrul a dezvăluit ce se întâmplă

Despre România auzi constant că stă bine când vine vorba de tehnologie, programatori și profesionalizare în acest domeniu. De acum înainte țara noastră intră într-o nouă fază.

Un anunț extrem de important a venit de la Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor, a declarat că România lucrează cu Comisia Europeană la un calendar pentru operaționalizarea Centrului CYBER.

„[…] Secretariatul tehnic al GLI-CYBER, care va avea rolul de Unitate de Operaționalizare a Centrului CYBER, va fi asigurat de reprezentanții Ministerului de Finanțe. Unitatea va asigura interfața dintre autoritățile și instituțiile din România și reprezentanții Comisiei Europene însărcinați cu operaționalizarea Centrului CYBER.”
Ministerul Finanțelor

GLI-CYBER, grupul de lucru interinstituțional, va fi responsabil cu identificarea setului de măsuri, precum și cu elaborarea cadrului legislativ, necesar operaționalizării Centrului de competențe industriale, tehnologice și de cercetare în materie de securitate cibernetică – Centrul CYBER.

De ce e atât de important acest centru pentru România

Crearea centrului CYBER și a rețelei de centre naționale va conduce la stimularea unui sprijin financiar sporit pentru cercetarea, inovarea, tehnologia și dezvoltarea industrială în domeniul securității cibernetice, în complementaritate cu structurile deja existente.

„Prin această inițiativă se are în vedere construirea unui pol european de expertiză tehnologică în materie de securitate cibernetică, în special în domenii precum criptografia, serviciile de securitate a rețelelor informatice, detectarea intruziunilor, securitatea sistemelor, securitatea rețelelor, securitatea programelor informatice și a aplicațiilor sau aspectele umane și societale ale securității și ale protecției vieții private.”
Ministerul Finanțelor

Statele membre UE au ales, pe 10 decembrie 2020, ca România să găzduiască viitorul sediu al Centrului european de competențe industriale, tehnologice și de cercetare în domeniul securității cibernetice, Centrul CYBER al UE devenind astfel prima structură UE de pe teritoriul țării.

„Am fost primul stat membru care şi-a exprimat interesul de a găzdui noul centru. Suntem singurul stat din această competiţie care nu găzduieşte nicio agenţie sau organism al UE.”
Alexandru Nazare – în decembrie, când era reprezentantul României la reuniunea Consiliului Telecomunicaţii

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: