Anunțul tranșant pentru toți cei care ezită să se vaccineze anti-Covid. Ministerul Sănătății spune totul clar

Anunțul tranșant pentru toți cei care ezită să se vaccineze anti-Covid. Ministerul Sănătății spune totul clar

Etapa a doua a vaccinări anti-Covid a început și, deși sunt mulți oameni care vor și deja s-au programat la vaccin, există și români care încă ezită să facă acest pas. Din ce zic aceștia, mai așteaptă să “vadă ce se întâmplă”.

Astfel, Ministerul Sănătății face o clarificare asupra uneia dintre teoriile conspirației care încă circulă pe internet. Vaccinurile împotriva COVID-19 folosite în România și în Uniunea Europeană, produse de Pfizer-BioNTech și Moderna, nu conţin virusul SARS-CoV-2, conform anunțului Ministerului Sănătății de pe pagina oficială de Facebook.

Vaccinul anti-Covid este singura soluție pentru a combate pandemia

ministerul sanatatii vaccin

Prin urmare, dacă nu era deja evident, vaccinarea nu poate determina infectarea cu noul coronavirus și apariția bolii COVID-19, arată Observatorul Român de Sănătate și Misreport, care desfășoară o campanie de informare încurajată de Ministerul Sănătății.

Observatorul Român de Sănătate și Misreport își propun să răspundă, pe înțelesul tuturor, la câteva dintre cele mai frecvente întrebări despre vaccinarea împotriva COVID-19. Aceste întrebări cu răspunsurile aferente sunt postate pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății, ca parte a campaniei naționale de vaccinare. Astfel, prin informarea corectă a cetățenilor români, autoritățile speră să convingă cât mai mulți oameni să se vaccineze anul acesta.

Mai mult, mulți români se întreabă dacă vaccinurile pe bază de ARN mesager conțin substanțe care au capacitatea de a modifica ADN-ul.

„Vaccinurile pe bază de ARN mesager împotriva COVID-19 dezvoltate de Pfizer-BioNTech și Moderna nu conțin substanțe care au capacitatea de a modifica ADN-ul. ARN-ul mesager din vaccin este o copie a unei mici părți din ARN-ul virusului SARS-CoV-2. Această moleculă are rolul de a oferi celulelor noastre instrucțiunile necesare pentru a produce proteina Spike, proteină la care sistemul imun va reacționa prin producerea de anticorpi specifici. ARN-ul mesager este o moleculă neinfecțioasă, care nu se poate integra în ADN-ul uman și care este repede înlăturată odată ce și-a îndeplinit scopul, acela de a produce proteina Spike”, se arată pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății.

Citește și: