Anunțul șoc al Băncii Transilvania: ce se întâmplă cu creditele, deja de anul trecut

Anunțul șoc al Băncii Transilvania: ce se întâmplă cu creditele, deja de anul trecut

Gabriela Nistor, director retail al Băncii Transilvania, a făcut niște declarații legate de creditare. Creditarea, conform acesteia, merge foarte repede și a crescut foarte mult. În 2021 au crescut şi creditul de consum şi creditul ipotecar

Creditarea a crescut foarte mult în acest an, şi pe componenta de credit de consum şi în cazul creditelor imobiliare, după ce în anul pandemic 2020 împrumuturile de consum s-au oprit, a declarat Gabriela Nistor, director general adjunct retail banking Banca Transilvania, la ZF Bankers Summit 2021.

„Creditarea merge foarte repede. A crescut foarte mult faţă de 2019, şi faţă de 2020. A crescut şi creditul de consum, care în 2020 se oprise. A crescut şi creditul imobiliar.În 2021 au crescut ambele. Au fost creşteri şi de 40% faţă de anul trecut”, spune Gabriela Nistor, conform ZF.

Directorul de retail al Băncii Transilvania: creditarea merge foarte bine

Gabriela Nistor a amintit că în anul 2020 erau nişte trenduri deja în formare, bancherii lucrând să digitalizeze procese şi produse bancare, iar, odată cu pandemia, au lucrat mai repede, reprioritizând.

„Se observă două trenduri. Oamenii lucrând de acasă în pandemie, nu mai mergeau la serviciu şi nu mai doreau să meargă nici la bancă. A fost ideea de a nu mai pune mâna pe bani şi lumea a început să folosească mai mult cardul şi telefonul la plăţi, s-au orientat mai mult spre device–uri fizice, au crescut plăţile digitale”, spune directorul retail BT.

Conform acesteia, jumătate dintre  clienţi au făcut anul trecut prima lor tranzacţie online – 500.000 de clienţii pe tot anul. În primele două luni din 2020, când a fost lockdown,  un număr de 150.000 de clienţii au făcut primele tranzacţii online şi aproape totţi au continuat să facă astfel de tranzacţii şi ulterior.

“Jumătate de milion de clienţi nu-i puţin lucru, spune ceva despre schimbări de comportament. O a doua tendinţă este că oamenii se uită tot mai mult la o casă cu grădină, un birou în plus şi un laptop în plus, tendinţe pe care le-am văzut toate şi pe partea de creditare”, conchide aceasta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: