Anunțul neașteptat pentru toți cei cu mașini pe benzină și motorină. Dispar complet din gama celor de la Audi

Anunțul neașteptat pentru toți cei cu mașini pe benzină și motorină. Dispar complet din gama celor de la Audi

Constructorul auto german Audi a făcut un anunț neașteptat. Toți românii iubitori ai mărcii vor fi dezamăgiți la auzul veștii.

Potrivit anunțului oficial al companiei, Audi va renunța definitiv la producția de mașini cu motoare pe benzină și motorină. Acest lucru se va întâmpla din anul 2026, au transmis reprezentanții companiei bavareze.

De asemenea, nici mașinile hibrid nu mai sunt pe lista celor de la Audi, constructorul urmând să renunțe și la producția acestora.

Prin urmare, fiecare nou model pe care Audi îl va aduce pe piață va fi complet electric, deoarece toate tipurile de hibrizi vor fi eliminate treptat și în aproximativ cinci ani de acum înainte.

Este important de menționat faptul că în anunțul celor de la Audi se menționează în mod special că nu se lansează un nou model, astfel încât vei putea cumpăra în continuare un model existent cu un motor pe benzină (și poate un diesel), pentru doar câțiva ani după 2026.

Audi se va axa pe mașinile electrice

Viitorul producției celor de la Audi va fi canalizat exclusiv de mașini electrice. Mobilitatea electrică prin tarnziția către zona verde este obiectivul principal al celor de la Audi, asumat de majoritatea marilor constructori de mașini, în contextul urgenței climatice.

Grupului german Volkswagen AG, din care face parte divizia Audi, are planuri mari de viitor. Numai pentru 2021, constructorul bavarez și-a propus să livreze aproximativ un milion de vehicule electrice.

Pentru a-și schimba gama de producție, cei de la Audi au pus la bătaie investiții consistente. Grupul a anunţat recent că şi-a majorat investiţiile planificate în tehnologiile digitale şi vehiculele electrice până la 78 de miliarde de euro în următorii cinci ani. Din această sumă uriașă, aproximativ 35 miliarde euro vor fi investite în mobilitate electrică.

În total, portofoliul grupului Volkswagen este alcătuit din 12 mărci. Cele mai cunoscute sunt Audi, VW, Porsche, Lamborghini, Bentley și Bugatti.

Citește și: