Audi revoluționează totul cu aceste ”benzinării”: cu ce vrea să vină pe piață

Audi revoluționează totul cu aceste ”benzinării”: cu ce vrea să vină pe piață

Audi se pregătește să revoluționeze stațiile de alimentare, așa cum le știi azi. Industria auto se pregătește de tranziția spre electrice și asta duce și la crearea unor business-uri conexe.

Audi se pregătește pentru tranziția spre modele electrice și pregătește noile ”benzinării”. E vorba, după cum îi spune compania, de stații de încărcare a modelelor electrice. Constructorul le numește hub-uri de încărcare a automobilelor electrice și, deocamdată, totul e la stadiul de prototip.

Dar poate fi, la fel de bine, și viitorul.

Audi pregătește tranziția spre noile ”benzinării”

Audi a prezentat un prototip de stații de tip hub de încărcare a automobilelor electrice. E clar că se vând mai multe modele electrice și că e nevoie de adaptare la noile vremuri. Iar Audi o face în mod inteligent.

Conceptul propriu de stație de încărcare, destinat clienților premium, ar putea fi deschis chiar anul acesta. E vorba de un hub de încărcare a mașinilor electrice, care va oferi un lounge și posibilitatea de rezervare, pentru un anumit interval de timp.

Poți observa, însă, că se apropie de ideea unui showroom de lux. Nu prea-i poți spune benzinărie, deși serviciile oferite sunt oarecum similare. Doar că în loc de benzină și motorină, îți pui mașina la priză.

Audi insistă că are nevoie și de parteneri în acest proiect. Invită inclusiv competitori să se alăture și să contribuie la dezvoltarea unui astfel de hub.

Vor exista niște containere de energie, cu o capacitate de 2,45 Mwh, care să alimenteze șase stații de încărcare, a câte 300 kW. Ele pot fi reâncărcate peste noapte, dar să fie conectate și la un modul fotovoltaic, pe acoperiș. Proiectul este perfect scalabil, dar este și flexibil și mobil, astfel că poate fi transportat oriunde, la nevoie.

Acolo vor fi prezente și servicii similare celor pe care le găsești în benzinăriile clasice din zilele noastre.

Viitorul ”benzinăriilor” a fost deja imaginat de specialiști. Boston Consulting Group a calculat că între 25% și 80% dintre actualele stații de alimentare la pompă, adică benzinării, vor deveni neprofitabile într-un timp extrem de scurt – până în 2035.

Estimările BCG sunt în linie cu cele ale celor mai cunoscuți analiști: vânzările de mașini electrice le vor depăși pe cele de mașini pe benzină și motorină până în 2030.

Citește și: