20 mai 2021 | 15:01

Anunțul momentului de la Microsoft. Niciun utilizator nu va mai putea face asta

ACTUALITATE
Anunțul momentului de la Microsoft. Niciun utilizator nu va mai putea face asta

Microsoft va elimina Adobe Flash Player din sistemul de operare Windows 10, prin urmare, niciun utilizator Windows 10 nu îl va mai putea folosi.

Pentru a ne menține clienții în siguranță, Microsoft va elimina componenta Flash din Windows prin KB4577586 „Actualizare pentru eliminarea Adobe Flash Player”, transmite gigantul tehnologic.

„Începând cu iulie 2021, KB4577586 «Actualizare pentru eliminarea Adobe Flash Player» va fi inclusă în cea mai recentă actualizare cumulativă pentru Windows 10, versiunile 1607 şi Windows 10, versiunea 1507. KB-ul va fi inclus şi în setul lunar de actualizări şi în actualizarea de securitate pentru Windows 8.1, Windows Server 2012 şi Windows Embedded 8 Standard ”, scrie pe blogul său Flash Player End of Support, compania din Redmond.

Adobe Flash Player dispare. Cum poți face singur actualizarea

Important de menționat este că, în cazul utilizatorilor care actualizează Windows 10 la versiunea 21H1 sau la o versiune ulterioară, Flash va fi eliminat automat. Totuși trebuie să știi că, dacă dorești să elimini Adobe Flash mai devreme, Microsoft îți permite să faci acest lucru instalând manual KB4577586, care poate fi găsit în catalogul său de actualizări Microsoft.

În iulie 2017, Microsoft, împreună cu Adobe și partenerii lor tehnologici din industrie, au anunțat că Adobe Flash Player nu va mai fi acceptat după decembrie 2020.

Decizia de a înceta asistența pentru Flash Player a fost luată de Adobe din cauza utilizării reduse a tehnologiei, dar și pe fondul existenței unor opțiuni mai bune și mai sigure, cum ar fi HTML5, WebGL și WebAssembly.

„Pe măsură ce treceți de la Adobe Flash Player, vă încurajăm să continuați să actualizați sistemele cu cele mai recente actualizări de securitate”, transmite Microsoft clienților săi.

În ultimii ani, experții în securitate cibernetică au atras de nenumărate ori atenția asupra erorilor de securitate din Flash.

Microsoft pregătește și alte noutăți. Microsoft a decis să închidă Internet Explorer, acesta fiind browser-ul web de care toată lumea a uitat în ultimii ani.

Bătrânul Internet Explorer va fi oficial închis începând cu data de 15 iunie 2022.