Adio, Internet Explorer: cum renunță Microsoft la browser-ul pe care nu-l mai folosea nimeni

Adio, Internet Explorer: cum renunță Microsoft la browser-ul pe care nu-l mai folosea nimeni

Dacă Internet Explorer nu-ți mai spune nimic în 2021 nu e absolut nicio problemă. Microsoft a decis să închidă browser-ul pe care nimeni nu-l mai folosea.

Microsoft a decis să închidă Internet Explorer, un browser care nu mai ținea de multă vreme pasul cu vremurile. De la jumătatea anului vitor, acesta nu se va mai regăsi în sistemul de operare oferit de compania fondată de Bill Gates.

Se încheie, astfel, o eră pentru browser-ul care domina, la un moment dat, totul, dar care a fost îngropat rapid de alternativele oferite de Google și Mozilla.

Adio, Internet Explorer

Microsoft a anunțat și data de la care browser-ul nu va mai fi disponibil:  e vorba de 15 iunie 2022. În ultimii ani, Microsoft a tot eliminat bucăţi ale browser-ului care există de mai bine de un sfert de secol. Acum, s-a ajuns la ultima bucată, numită Internet Explorer 11.

Internet Explorer trebuia să dispară de mult, mai ales că Microsoft are acum un nou browser, Edge. Compania americană a trebuit, însă, să găsească un compromis între siguranţa sistemului de operare şi nevoile companiilor.

Pe de o parte, prezenţa lui Internet Explorer în Windows 10 reprezintă doar o sursă de probleme de securitate pentru majoritatea utilizatorilor. Pe de altă parte, există companii ale căror aplicaţii nu pot funcţiona fără motorul de Internet Explorer. Aşa se face că şi după 15 iunie 2022 va exista o excepţie.

Internet Explorer va continua să facă parte din versiunile de Windows 10 încadrate în Long-Term Servicing Channel. Acest canal de distribuţie este folosit de dispozitivele care trebuie să rămână nemodificate în timp, precum sisteme de control aerian sau scannerele cu rezonanţă magnetică din spitale.

Utilizatorii care încă folosesc Internet Explorer, fără să aibă un motiv temeinic în acest sens, sunt încurajaţi să treacă la Edge sau la alt browser modern.

De anul viitor, așadar, browser-ul care poate ți-a marcat copilăria dispare definitiv. Rămâne o filă de istorie și cam atât.

Citește și: