Anunțul în noapte făcut de ministrul Educației. O surpriză foarte plăcută

Anunțul în noapte făcut de ministrul Educației. O surpriză foarte plăcută

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a făcut un anunț îmbucurător pentru elevii și profesorii din țara noastră.

Educația este, se pare, un pion principal pe lista priorităților bugetare asumate de Guvernul de coaliție. Bugetul național pentru anul în curs include o alocare generoasă pentru Educație, una pe care ministrul o laudă și în care își spune speranța că va reuși să îmbunătățească calitatea învățământului din țara noastră, mai ales a celui din mediile rurale și cele defavorizate.

Cîmpeanu a anunțat că Educația a primit anul acesta mai mulți bani decât în 2020 și se declara mulțumit de alocarea cu aproape 3 miliarde de lei mai mare decât cea de anul trecut.

„Anul trecut, era Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi bugetul ministerului era împreună, educaţie şi cercetare. Dacă dăm la o parte cercetare şi rămânem cu execuţia pe educaţie, avem 28,276 miliarde de lei. Dacă este aşa (buget pe anul în curs de 31,1 miliarde de lei – n.r.), este o surpriză foarte plăcută şi mă aşteaptă o perioadă de muncă.”
Sorin Cîmpeanu

Unde se vor duce cele 3 miliarde de lei?

Ministrul a explicat la Digi24 ce are de gând să facă cu banii pe care i-a primit în plus Educația anul acesta.

„Această creştere va fi direcţionată mai mult către cheltuielile materiale ale şcolilor din mediul rural decât pentru cele din mediul urban, pentru simplul motiv că randamentul unei centrale pe lemne în mediul rural este mult mai scăzut, spre exemplu, decât cel al unei centrale moderne din zona urbană; pentru simplul motiv că în şcolile din mediul rural sunt mai puţini elevi, deci suma totală avută la dispoziţie de către şcoală este mai mică.”
Sorin Cîmpeanu

Totodată, Pentru prima dată, din bugetul de stat alocat Educației, vor fi decontate bursele elevilor, suma alocată fiind de 536 de milioane de lei, dar şi naveta elevilor, integral, a mai spus Cîmpeanu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: