Anunțul Google pentru toți utilizatorii: cum să nu mai iei țepe pe internet

Anunțul Google pentru toți utilizatorii: cum să nu mai iei țepe pe internet

Chrome continuă să își inoveze serviciile pentru utilizatorii Android, lansând o funcție care urmărește prețurile din filele deschise pe mobil de către utilizator.

În cea mai recentă versiune de Chrome pe Android, Google lansează o nouă funcție de urmărire a prețurilor care avertizează utilizatorii atunci când prețurile din filele deschise înregistrează scăderi. Concret, prin noua funcție, Chrome monitorizează prețurile din filele deschise și informează utilizatorul printr-o notificare, atunci când se înregistrează scăderi de preț.

Aceasta ar putea fi o funcționalitate utilă pentru aplicația Android, care nu este compatibilă cu extensiile de urmărire a prețurilor, cum ar fi Keepa, care sunt disponibile pentru utilizatorul desktop Chrome.

Funcția Google are un mare inconvenient, spun experții în domeniu

Experții în tehnologie nu sunt însă încântați în totalitate de noua funcție a Chrome, pentru că îi forțează pe utilizatori să țină deschise ferestrele care îi interesează. Aceștia speră că Google va găsi o soluție mai elegantă în viitorul apropiat.

Chiar și așa, însă, ea poate fi foarte utilă utilizatorilor, pentru că oferă notificări privind scăderile de preț în timp real, fără ca utilizatorul să fie nevoit să verifice singur produsele sau serviciile ale căror prețuri îl interesează.

Dacă versiunea ta de Chrome a fost actualizată cu această funcție, o poți activa prin meniul cu trei puncte din partea de dreapta sus a ecranului, unde este listată ca „Urmăriți prețurile”. De asemenea, poți configura notificările și pot dezactiva funcția, dacă nu îți dorești să o folosești.

Dacă nu apare aici, o poți activa manual accesând „chrome: // flags / # enable-tab-grid-layout”, selectând „Notificări de preț activate”.

E posibil să fie nevoie să închizi browserul și să îl redeschizi, pentru ca funcția să îți apară. Funcția de urmărire a prețurilor Chrome vine la doar câteva luni după ce browserul Edge Microsoft a adăugat un instrument de comparare a prețurilor, care a fost urmat la scurt timp de asistență integrată pentru vouchere și promoții.

Citește și:
Etichete: